ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιατροδικαστές και ειδικοί συλλέγουν δείγματα DNΑ από την σορό του Σαλβαδόρ Νταλί

Ιατροδικαστές και ειδικοί συλλέγουν δείγματα DNΑ από την σορό του Σαλβαδόρ Νταλί

Ιατροδικαστές και ειδικοί στην εγκληματολογική έρευνα άρχισαν σήμερα να συλλέγουν δείγματα DNA από την ταριχευμένη σορό του Σαλβαδόρ Νταλί, προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο σουρεαλιστής Ισπανός καλλιτέχνης ήταν όντως ο πατέρας μιας 61χρονης σήμερα γυναίκας, όπως ισχυρίζεται η ίδια.

Η Μαρία Πιλάρ Άβελ, που γεννήθηκε το 1956 στην πόλη Φιγκέρες της βόρειας Ισπανίας –την ιδιαίτερη πατρίδα του Νταλί– υποστηρίζει ότι η μητέρα της διατηρούσε δεσμό με τον ζωγράφο και προσπαθεί επί χρόνια να αποδείξει ότι είναι κόρη του. Είχε προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας να γίνει εξέταση DNA και δικαιώθηκε.

Όταν πέθανε ο Νταλί το 1989, σε ηλικία 84 ετών, η σορός του ταριχεύτηκε από τον Ναρθίς Μπαρνταλέτ ο οποίος είπε στο πρακτορείο Reuters ότι είναι δυνατόν να εξαχθεί DNA αν και “υπάρχουν δυσκολίες επειδή η φορμαλδεΰδη που χρησιμοποιήθηκε μπορεί να έχει καταστρέψει τον πυρήνα των κυττάρων”.

“Το να λάβουν τα δείγματα από τα δόντια, τα οστά, για να εξάγουν το DNA θα είναι εύκολο επειδή η σορός θα είναι σε σχετικά καλή κατάσταση”, εξήγησε.
Ενδέχεται πάντως να περάσουν πολλές εβδομάδες μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.