ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πύρινη «κόλαση» στη νότια Γαλλία: Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους (βίντεο)

Πύρινη «κόλαση» στη νότια Γαλλία: Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους (βίντεο)

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με τις πυρκαγιές στη νότια Γαλλία, με 10.000 ανθρώπους να πρέπει να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μέσα στη νύχτα για να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα.

Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη, 19 διασώστες έχουν τραυματιστεί, ενώ η κυβέρνηση ζήτησε την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Γαλλία ζήτησε δύο αεροσκάφη Καναντέρ στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής βοήθειας» προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, ο νομάρχης Ζακ Βιτκόβσκι.

Επί του πεδίου, η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο στη Βακλούς και στην Οτ-Κορς αλλά παραμένει ευαίσθητη στη Βαρ, η οποία είναι «το πιο δύσκολο διαμέρισμα», με ισχυρούς ανέμους που δεν κοπάζουν.

Κοντά στο Σεν Τροπέ, στην Κρουά-Βαλμέρ, η πυρκαγιά είναι εξαιρετικά ισχυρή και δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό των αρχών, 18.000 στρέμματα κάηκαν στην Οτ-Κορς, άλλα 8.000 νότια της Βακλούς, κοντά στο Μιραμπό, 4.000 στην Κρουά -Βαλμέρ και 3.000 κοντά στο Σεντ-Μαξιμίμ (Βαρ).

Συνολικά, τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και ένας άλλος υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού στη Βαρ, ενώ 15 αστυνομικοί, οι 11 των CRS, δηλητηριάστηκαν ελαφρά από τους καπνούς στην Κορσική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.