ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

To Ανακρητικό της Πυροσβεστικής ερευνά προειδοποιητικό μήνυμα πιθανών εμπρηστών για τη φωτιά στη Σμίλα (φωτό)

To Ανακρητικό της Πυροσβεστικής ερευνά προειδοποιητικό μήνυμα πιθανών εμπρηστών για τη φωτιά στη Σμίλα (φωτό)

Tο πρωί της Τρίτης σε τοίχο κοντά στο δημοτικό σχολείο του Σμίλα βρέθηκε γραμμένο το μήνυμα : Είστε όλοι σας ρουφιάνοι. Φωτιά στο κωλοχώρι σας» . Λίγες ώρες αργότερα μια επικίνδυνη φωτιά ξεσπούσε σε δασική έκταση στην άκρη του χωριού… Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής δεν μπορούσε να αδιαφορήσει για το συγκεκριμένο μήνυμα, μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς και ερευνά προσεκτικά το περιστατικό.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις τρεις το μεσημέρι χθες, σε δασική έκταση ανάμεσα στο Σμίλα και το Στρέφι, κοντά στην υδατοδεξαμενή της περιοχής. Άμεσα έγινε αντιληπτή από το Πυροφυλάκειο Κρυονερίου και Αγ. Παρασκευής που ενημέρωσαν το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση λόγω του δάσους με οχήματα από Πύργο, Ολυμπία και Κρέστενα, ενώ άμεσα έφτασαν και τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αρχ. Ολυμπίας. Η φωτιά κατέκαψε ευτυχώς μόνο ένα στρέμμα δασικής έκτασης και μόλις μισό αγροτικής, όμως αυτό το γεγονός πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Το Ανακριτικό Τμήμα που ανέλαβε άμεσα την διερεύνηση της υπόθεσης έβαλε στο μικροσκόπιο τα στοιχεία που υπάρχουν. Δεν πρόκειται για καύση υπολειμμάτων καλλιέργειας που ξέφυγε από τον έλεγχο, αλλά για ξεκάθαρο εμπρησμό. Το μήνυμα στον τοίχο δίπλα στο σχολείο εξετάζεται προσεκτικά ως προς την βασιμότητα της απειλής, τον χρόνο που γράφτηκε και το χρόνο εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Αναζητούνται και άλλα στοιχεία ώστε να εντοπιστεί ποιος έγραψε το μήνυμα, αν υπάρχει κάποιο γεγονός που οδηγεί σε πράξεις αντεκδίκησης και φυσικά η περιοχή τίθεται υπό επιτήρηση, γιατί στην περίπτωση που υπάρχει βασιμότητα στο απειλητικό μήνυμα τότε, ο δράστης είναι πολύ πιθανό πέραν της χθεσινής πυρκαγιάς να προσπαθήσει να προκαλέσει κακό στην περιοχή για τους δικούς του λόγους…

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του πυροσβεστικού σώματος βρίσκεται στην Ηλεία για την διερεύνηση της πυρκαγιάς στο Σμίλα μετά το μήνυμα που βρέθηκε γραμμένο σε τοίχο του χωριού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ilialive

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.