ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εξαπλώνεται η πυρκαγιά στις Σπέτσες- Τι λέει ο δήμαρχος (φωτό)(upd)

Εξαπλώνεται η πυρκαγιά στις Σπέτσες- Τι λέει ο δήμαρχος (φωτό)(upd)

Όλο το νησί είναι στο “πόδι” από τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι από άγνωστο λόγο στο νησί των Σπετσών.

Η εστία της πυρκαγιάς εντοπίζεται στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις από το κλιμάκιο Κρανιδίου και των Σπετσών και ενισχύσεις από το Ναύπλιο.

Zητήθηκε η συνδρομή από αέρος καθώς η πυρκαγιά πήρε διαστάσεις, ενώ στην κατάσβεση συνδράμουν και πολλοί εθελοντές καθώς και υδροφόρες του Δήμου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Η φωτιά σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες κατακαίει πευκοδάσος.

Σύμφωνα με το argonafplia, η προσπάθεια των ελικοπτέρων δεν έχει φέρει αποτέλεσμα, ενώ ο αέρας αλλάζει συνεχώς την πορεία της φωτιάς με συνέπεια την δημιουργία νέων μετώπων. Πέντε μέτωπα είναι σε εξέλιξη αυτή την στιγμή.
Να σημειωθεί ότι στην πορεία της φωτιάς βρίσκονται και λίγα σπίτια…

«Η φωτιά πέρασε μέσα από 10 με 11 εξοχικές κατοικίες και ευτυχώς δεν κάηκαν, δεν υπέστησαν ζημιές. Αν δεν προλάβουμε μέχρι το βράδυ να την ελέγξουμε, θα βρεθούμε μπροστά σε μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση, καθώς θα πάει προς τον οικισμό. Ας ευχηθούμε ότι θα τα καταφέρουμε» δήλωσε ο δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης.

Το πρόβλημα είναι τώρα, που έπεσε το σκοτάδι, ότι τα εναέρια μέσα θα σταματήσουν να βοηθούν στις προσπάθειες κατάσβεσης…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κάτοικοι προσεύχονται να τελειώσει γρήγορα ο πύρινος εφιάλτης, χωρίς απώλειες…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.