ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γαλλία: Οι εξορκισμοί πλουταίνουν επαγγελματίες-Γνωστός εξορκιστής βγάζει έως και 12.000 ευρώ τον μήνα

Γαλλία: Οι εξορκισμοί πλουταίνουν επαγγελματίες-Γνωστός εξορκιστής βγάζει έως και 12.000 ευρώ τον μήνα

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Economist, οι εξορκισμοί στη Γαλλία δεν γίνονται πια από ιερείς τόσο όσο από ιδιωτικές εταιρείες αλλά και ανεξάρτητους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο Economist αναφέρεται στον Φιλίπ Μοσάτο, ο οποίος είναι ιδιώτης εξορκιστής που αναλαμβάνει από αγιασμούς ενάντια σε έντομα και παράσιτα μέχρι και μέχρι και εξορκισμούς ανθρώπων. Για τους αγιασμούς σε διαμερίσματα χρεώνει 155 ευρώ, ενώ πολύ πιο ακριβά κοστίζουν οι εξορκισμοί σε ανθρώπους. Για πολλούς επαγγελματίες του χώρου, η αμοιβή αγγίζει ακόμη και τα 500 δολάρια ανά τελετή.

Γνωστός εξορκιστής στο Παρίσι δηλώνει ότι κερδίζει έως και 12.000 ευρώ τον μήνα, κάνοντας εξορκισμούς ακόμη και τηλεφωνικά.

Σύμφωνα με τους ιδιώτες εξορκιστές, ο κόσμος τούς προτιμά γιατί προσφέρουν «ολοκληρωμένο πακέτο προνομίων», σε σύγκριση με τους ιερωμένους οι οποίοι διστάζουν να κάνουν τη δουλειά. Ο κ. Μοσάτο, για παράδειγμα, κάνει λόγο για «καταιγιστική ζήτηση» μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία στα τέλη του 2015. Σημειώνει, μάλιστα, ότι οι τρεις περιοχές της Γαλλίας με τους πιο επιρρεπείς κατοίκους στη μαύρη μαγεία είναι το Παρίσι, η Λυών και η Γαλλική Ριβιέρα, όπου η μαφία έχει έντονη παρουσία.

Η Αλεσάνδρα Νούτσι, η οποία που καλύπτει τα θέματα της Καθολικής Εκκλησίας, παρακολούθησε ένα σεμινάριο της Διεθνούς Ένωσης Εξορκιστών (IAE) στη Ρώμη και υπογραμμίζει ότι «σαφώς και μπαίνουν ολοένα περισσότερες ιδιωτικές εταιρείες στην ευρωπαϊκή αγορά» που χρεώνουν αδρά για τις υπηρεσίες τους. Ο λόγος είναι ότι καλύπτουν το κενό που έχει δημιουργηθεί μετά την απροθυμία των ιερέων να «κάνουν την άχαρη δουλειά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κίνδυνοι του επαγγέλματος, βέβαια, είναι πολλοί: κατά καιρούς αναφέρονται θανατηφόρα περιστατικά στη διάρκεια των εξορκισμών ανθρώπων, κυρίως παιδιών. Οι πιο υπεύθυνοι επαγγελματίες εξηγούν ότι πριν τον εξορκισμό θα πρέπει ο «ασθενής» να έχει απευθυνθεί πρώτα για ιατρική ή ψυχιατρική διάγνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.