ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νέο πύρινο μέτωπο στην Ανάβυσσο «ξυπνά» τον τρόμο – 3 τραυματίες πυροσβέστες (φωτό) (upd2)

Νέο πύρινο μέτωπο στην Ανάβυσσο «ξυπνά» τον τρόμο – 3 τραυματίες πυροσβέστες (φωτό) (upd2)

Πυρκαγιά ξέσπασε, πριν λίγη ώρα, πλησίον της λεωφόρου Αναβύσσου Αττικής κοντά στο Λαγονήσι και ειδικότερα, σε περιοχή χαμηλής βλάστησης με τις φλόγες να έχουν φτάσει στα σπίτια ενώ έχουν τραυματιστεί και 3 πυροσβέστες

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη Λεωφόρο Αναβύσσου και Παναγούλη και απειλεί σπίτια, ενώ ήδη, μια ώρα μετά, μετράμε και τραυματίες!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έχει κατευθυνθεί και απειλεί κατοικίες και στον οικισμό Φοινικιά στο Λαγονήσι, εκεί όπου έχει οργανωθεί σχέδιο εκκένωσης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν αυτήν τη στιγμή 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα μίας ομάδας, καθώς και δύο ελικόπτερα.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι της τάξεως των 6 μποφόρ.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης, απηύθυνε έκκληση μέσω τηλεοπτικού σταθμού, να εκκενωθούν τα σπίτια που απειλούνται από τη φωτιά. Ήδη κάηκε μια αγροικία.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Πετρόπουλος, πρώην δημοτικός σύμβουλος του δήμου Σαρωνικού, ανέφερε ότι είδε μπροστά στα μάτια του να καίγεται όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και δύο ΙΧ αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις φλόγες κάηκε ένα πυροσβεστικό όχημα και τραυματίστηκαν 3 πυροσβέστες και έχουν μεταφερθεί στο 251 ΓΝΑ.

Στο δύσκολο έργο συνδράμουν και εθελοντές από τον Δήμο Σαρωνικού, όπως και από όμορους δήμους.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την τρίτη φωτιά που εκδηλώθηκε στη συγκεκριμένη περιοχή από τη Δευτέρα.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ένας πυροσβέστης φέρει εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, ο δεύτερος στο αυτί και το στέρνο και ο τρίτος στο πρόσωπο. Και οι τρεις εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω των καπνών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μαζί με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Καπέλιο, επισκέφθηκαν το νωρίς το απόγευμα το 251 Γενικό Νοσοκομείο, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την κατάσταση της υγείας των τριών πυροσβεστών.

Από την πυρκαγιά κάηκαν ολοσχερώς 2 εξοχικές κατοικίες, 1 αυτοκίνητο ΙΧ και ένα φορτηγάκι BMW αλλά και αρκετά στρέμματα με ελιές.

Εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ανάβυσσο, διακόπηκε, πριν από λίγο, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αναβύσσου, από το τμήμα της λεωφόρου Καλυβίων μέχρι την Ιερά Μονή Αρκαδίου.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.