ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αλβανία: Δυο ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη στην κατάσβεση μεγάλης φωτιάς

Αλβανία: Δυο ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη στην κατάσβεση μεγάλης φωτιάς

Μετά από αίτημα της αλβανικής κυβέρνησης, η Ελλάδα στέλνει δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη για βοήθεια.

Δύο ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Κέρκυρα θα συμμετάσχουν στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Αλβανία, η οποία βρίσκεται σε πύρινο κλοιό τις τελευταίες 24 ώρες, όπως αναφέρουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πηγές από το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η απόφαση αποστολής ελληνικών πυροσβεστικών σκαφών έγινε, μετά από αίτημα της αλβανικής κυβέρνησης, καθώς η γειτονική μας χώρα δεν διαθέτει στόλο αεροπυρόσβεσης, ούτε δυνατότητες πρόσβασης των οχημάτων σε δασώδεις περιοχές. Η αλβανική πλευρά έχει ζητήσει βοήθεια από τρίτες χώρες και, μέχρι στιγμής, έχει ανταποκριθεί μόνο η Ελλάδα.

Από χθες μαίνονται στη χώρα 25 ισχυρές εστίες φωτιάς, με τις μεγαλύτερες και τις πιο καταστρεπτικές να βρίσκονται στην περιοχή ανάμεσα στη Χειμάρρα και τον Αυλώνα. Είναι η πρώτη φορά που η Αλβανία αντιμετωπίζει τόσα πυκνά και ισχυρά μέτωπα πυρκαγιών.

Η Ελλάδα και παλιότερα είχε στείλει στην Αλβανία πυροσβεστικά αεροσκάφη, αλλά στις περιπτώσεις αυτές η αποστολή τους αφορούσε την πυρόσβεση πυρκαγιών στις ελληνικές μειονοτικές περιοχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.