ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Κύθηρα: Μαίνεται η πυρκαγιά – Δόθηκε μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα (upd)

Κύθηρα: Μαίνεται η πυρκαγιά – Δόθηκε μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα (upd)

Η φωτιά είναι σε εξέλιξη, αλλά η εικόνα είναι λίγο καλύτερη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που επίσης ανέφερε ότι δεν απειλήθηκαν σπίτια κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Με το πρώτο φως της ημέρας «σηκώθηκαν» και τα εναέρια μέσα και πραγματοποιούν ρίψεις νερού 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Τις επίγειες δυνάμεις αποτελούν 64 πυροσβέστες με 22 οχήματα και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η φωτιά ξέσπασε στις 11 το πρωί της Παρασκευής, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοπόταμου και οι δυνατοί άνεμοι δυσκόλεψαν τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά εκκενώθηκε το χωριό Πιτσινάδες και στη συνέχεια ο δήμαρχος Κυθήρων το βράδυ της Παρασκευής ζήτησε να εκκενωθεί άμεσα ο οικισμός Κυπριωτιάνικα. Επιπλέον, σε ορισμένες περιοχές του νησιού διεκόπη το ρεύμα, εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Προηγούμενη Ενημέρωση

Η πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη εδώ και ώρες στο νησί των Κυθήρων, οδήγησε τελικά σήμερα το βράδυ στην εκκένωση του οικισμού Κυπριωτιάνικα, ενώ υπάρχει γενική διακοπή ρεύματος σε όλο το νησί. Οι φλόγες βρίσκονταν από νωρίς πολύ κοντά σε σπίτια και οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν να αποσοβήσουν τον κίνδυνο. Αναμένεται νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους των Κυθήρων.

Οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, σε συνδυασμό με τη μικρή πυροσβεστική δύναμη του νησιού, φαίνεται πως είναι η αιτία που η φωτιά πήρε τόσο γρήγορα διαστάσεις και δεν μπόρεσε να περιοριστεί, αλλά έγινε τόσο επίκινδυνη που οδήγησε σε εκκένωση ενός χωριού. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τραυματίες.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 11:30 το πρωί της Παρασκευή κοντά στα χωριά Άγιος Θεόδωρος και Πιτσινάδες, στο κέντρο των Κυθήρων. Αυτή την στιγμή επιχειρούν για την κατάσβεσή της 37 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 22 άτομα πεζοπόρου τμήματος, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας επιχείρησαν από αέρος τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη «Πετζετέλ» και δυο ελικόπτερα. Όταν ξεκίνησε η φωτιά, υπήρχαν μόνο 10 πυροσβέστες.

Η πυροσβεστική δύναμη στα Κύθηρα είναι αποδυναμωμένη, καθώς έχουν πάρει δυνάμεις για άλλες περιοχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.