Mήνυση κατά του γιατρού της Diana από τη χήρα Έλληνα τραπεζίτη – Τι συνέβη;

Mήνυση κατά του γιατρού της Diana από τη χήρα Έλληνα τραπεζίτη – Τι συνέβη;

Μήνυση καταθέτει η χήρα του τραπεζίτη Στέφανου Βαβαλίδη κατά του γιατρού που παρακολουθούσε την πριγκίπισσα Diana.

Σε αμέλεια του γιατρού που παρακολουθούσε την κατάσταση της υγείας του επιτυχημένου τραπεζίτη Στέφανου Βαβαλίδη στο Λονδίνο αποδίδει το θάνατό του η οικογένειά του, με τη χήρα του, Βαρβάρα να καταθέτει μήνυση εναντίον του.

Πρόκειται για τον δρα Πίτερ Γουίλερ, τον οποίο εμπιστευόταν επί 30 ολόκληρα χρόνια η οικογένεια, ενώ ήταν και ο προσωπικός γιατρός της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Μάλιστα ήταν ο άνθρωπος που κλήθηκε να αναγνωρίσει τη σορό της μετά από το τροχαίο δυστύχημα που της στοίχισε τη ζωή στις 31 Αυγούστου 1997.

Ο Στέφανος Βαβαλίδης αρρώστησε κατά τη διάρκεια διακοπών του στην Ελλάδα, τον Μάιο του 2015 και πέρασε τους τελευταίους οκτώ μήνες της ζωής του στο νοσοκομείο.

Η χήρα του κατηγορεί το Γουίλερ ότι «δηλητηρίασε» τον σύζυγό της, καθώς ο θάνατός του σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια πιθανότατα λόγω της τοξικότητας των φαρμάκων που τού χορηγούσε για την ψωρίαση.

«Δηλητηριάστηκε σταγόνα – σταγόνα»

«Ο σύζυγός μου έπαιρνε μεθοτρεξάτη μία φορά την εβδομάδα χωρίς παρενέργειες. Αλλά υπέστη μία σχεδόν κρυφή συσσώρευση προβλημάτων υγείας, όπως κρυολογήματα και κακό ύπνο. Αυτή ήταν η φύση της δηλητηρίασής του -σταγόνα σταγόνα- για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι τραγικό να χάνεις τον επί 45 χρόνια σύντροφό σου. λλά ήταν απόλυτο σοκ και φρίκη όταν μάθαμε ότι μπορούσε κάλλιστα να αποφευχθεί», είπε η κα Βαβαλίδη, μιλώντας στο BBC.

Εκείνη και ο μεγαλύτερος γιος της, Άλεξ, κατηγορούν τον δρα Γουίλερ για «αμέλεια, αλαζονεία, παρατεταμένη αμεριμνησία και αμέλεια».

Ο δικηγόρος της οικογένειας που ειδικεύεται σε υποθέσεις ιατρικής αμέλειας χαρακτηρίζει την προκείμενη ως τη χειρότερη περίπτωση «επαναλαμβανόμενης και επίμονης αμελούς φροντίδας» που έχει δει ποτέ.

Τι απαντά ο γιατρός

Απαντώντας μέσω των συνηγόρων του, ο Γουίλερ αναφέρει ότι το συγκεκριμένο φάρκακο, την μεθοτρεξάτη, χορηγούνταν στον Βαβαλίδη από το 1999 από τον προηγούμενο γιατρό του και πως όταν ο ίδιος άρχισε να το συνταγογραφεί το 2003 είχε ενημερωθεί πως ο ασθενής έπαιρνε μία σταθερή δόση η οποία είχε θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της ψωρίασης χωρίς παρενέργειες.

Σημειώνει επίσης ότι ο Βαβαλίδης ήταν παχύσαρκος και διαβητικός θα πέθαινε ούτως ή άλλως από ηπατική ανεπάρκεια. Παρόλα αυτά, παραδέχεται πως αν είχε δώσει εντολή στον ασθενή για πλήρεις ιατρικές εξετάσεις εκείνος θα μπορούσε να είχε ζήσει έως και δύο χρόνια περισσότερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Στέφανος Βαβαλίδης, ήταν Ελληνοκαναδός επενδυτικός τραπεζίτης ο οποίος είχε διατελέσει αναπληρωτής διοικητής της Εθνικής Τράπεζας την περίοδο 1991-1993, πέθανε τον Ιανουάριο του 2016 στο Λονδίνο, σε ηλικία 69 ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.