Πορεία Αφγανών με αίτημα την ίση μεταχείριση των προσφύγων (φωτό)

Πορεία Αφγανών με αίτημα την ίση μεταχείριση των προσφύγων (φωτό)

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν Αφγανοί στην Αθήνα με αίτημα την ίση μεταχείριση των προσφύγων…

Την ίση μεταχείριση των προσφύγων, καθώς και την ακύρωση της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και της Συμφωνίας Προώθησης της Κοινής Διαδικασίας, με την οποία θα απελαθούν χιλιάδες Αφγανοί από την Ένωση στο Αφγανιστάν, ζήτησαν άνδρες, γυναίκες και παιδιά από τη χώρα, μαζί με αλληλέγγυους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για τον λόγο αυτό πραγματοποίησαν πορεία από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ως τα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διεκδικώντας την άμεση παύση όλων των απελάσεων. Επίσης, ζήτησαν τη μετεγκατάσταση και οικογενειακή επανένωση με τους αγαπημένους τους αλλού στην Ευρώπη.

«Αυτή τη στιγμή στο Αφγανιστάν υπάρχει το ISIS, οι Ταλιμπάν πολέμαρχοι, το ΝΑΤΟ, διεξάγονται συγκρούσεις, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξήγγειλε πως θα ενισχύσει με επιπλέον δυνάμεις τα στρατεύματα που ήδη βρίσκονται στη χώρα. Υπάρχει μια εμπόλεμη κατάσταση. Επ’ ουδενί δεν μπορεί να χαρακτηριστεί “ασφαλής χώρα” το Αφγανιστάν. Πώς μπορούν να στέλνουν τους ανθρώπους πίσω;», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μοχάμεντ, μέλος της αφγανικής κοινότητας της Αθήνας.

Ο Αλί, που φιλοξενείται σε καταυλισμό στην Αττική, ανέφερε: «Από τη στιγμή που βγήκαμε από τα σκάφη, μας αντιμετωπίζουν διαφορετικά από άλλους πρόσφυγες, όπως οι Σύροι, για παράδειγμα. Μπορεί να γλιτώσαμε από τη βία, αλλά δεν θεωρούμαστε πρόσφυγες πολέμου. Εν τω μεταξύ, είμαι εγκλωβισμένος εδώ, και δεν μπορώ να δουλέψω, δεν μπορώ να πάω στο σχολείο, έχω ζήσει σε στρατόπεδα για σχεδόν δύο χρόνια. Στο Αφγανιστάν οι Ταλιμπάν ή το ISIS με σκοτώνουν μια φορά, αλλά εδώ στην Ελλάδα με σκοτώνουν καθημερινά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.