ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Την παραπομπή Μ. Χριστοφοράκου και 17 ακόμα για δωροδοκίες για το C4I στους Ολυμπιακούς Αγώνες ζητά ο Εισαγγελέας

Την παραπομπή Μ. Χριστοφοράκου και 17 ακόμα για δωροδοκίες για το C4I στους Ολυμπιακούς Αγώνες ζητά ο Εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας Εφετών Στέλιος Κωσταρέλλος ζητά την παραπομπή σε δίκη του Μιχάλη Χριστοφοράκου για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας αναφορικά με την προμήθεια του συστήματος ασφάλειας C4I, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, έργο που είχε ανατεθεί στην κοινοπραξία SAIC με υποκατασκευαστή την εταιρεία Siemens.

Ο εισαγγελέας, μετά την διαφωνία του δικαστικού συμβουλίου στην προηγούμενη πρόταση του, με την οποία ζητούσε την απαλλαγή του Μιχάλη Χριστοφοράκου για το αδίκημα της δωροδοκίας, διαφοροποίησε την πρόταση του, ζητώντας την παραπομπή του.

Σύμφωνα με την προηγούμενη πρόταση, ο πρώην ισχυρος ανδρας της Siemens δεν δωροδοκούσε τους υπευθυνους των κομμάτων για να δώσουν τη δουλειά στην Siemens, αλλα τα χρήματα ήταν δωρεές.

Σύμφωνα με την νέα 1464/17 πρότασή του προκύπτουν ενδείξεις ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος μαζί με τα πρώην στελέχη της μητρικής Siemens, Ράιχαντ Σίκατζεκ και Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, δωροδοκούσαν από το 2003 έως το 2009 άγνωστους έως τώρα δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονταν στην ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I.

Στην πολυσέλιδη νέα πρόταση του ο εισαγγελικος λειτουργος επιμένει ωστόσο ότι ο Μιχαλης Χριστοφορακος και ο Δ. Δενδρινος δεν πρέπει να λογοδοτήσουν για το αδίκημα της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης προτείνει να μην δικαστούν οι δυο ανδρες για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία σε βάρος του δημοσίου καθως και τα στελέχη της Ζήμενς Grant Lawrsnce Clark, και Russell Michael Maghew.

Η απαλλαγή όμως Χριστοφοράκου για το αδίκημα της απάτης (όπως και του Διον. Δενδρινού) για το οποίο θεωρεί πως δεν στοιχειοθετείται οδηγεί και στο αιτημά του να καταργηθούν τα δύο εντάλματα σύλληψης, που είχαν εκδοθεί εις βάρος του Χριστοφοράκου, για αυτό το αδίκημα το 2009. Υπενθυμίζεται πως ο πρωην ισχυρός άνδρας της Ζήμενς δεν είχε εμφανιστεί να απολογηθεί για την υπόθεση στον 4ο ειδικό ανακριτή και διέφυγε στη Γερμανία, όπου από τότε κυκλοφορεί ελεύθερος. Ζητεί όμως ταυτόχρονα να διατηρηθεί η ισχύς νεός εντάλματος σύλληψης για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και τα πρώην στελέχη της μητρικής Siemens, Ράιχαντ Σίκατζεκ και Μίκαελ Κουτσενρόιτερ.

-Ζητεί επισης να μη γινει κατηγορία κατά των Ελευθέριου Λώλου, Γεράσιμου Βασιλάτου, Παναγιώτη Αναστόπουλουυ, Ιωάννη Πετρόπουλου και Παναγιωτη Μέρτη για απιστία σε βάρος του δημοσίου, παθητική δωροδοκία και συσταση εγκληματικής οργάνωση.

-Προτείνει να απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα στους Γεωργιο Καραμανη, Εμμανουήλ Βαρδάκη, Ελευθέριο Λώλο, Γεράσιμο Βασιλάτο, Παναγιώτη Αναστόπουλο, Ιωάννη Πετρόπουλο, Παναγιωτη Μέρτη

Ο εισγαγελέας ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη για επιμερους αδικήματα συνολικά 18 ατομα και συγκεκριμένα:

1.Μιχάλης Χριστοφοράκος,

2. Michael Kutshenreufpr ,

3. Reinhard Siekacek,

4.Διονύσης Δενδρινός,

5. Grant Lawrsnce Clark,

6.Russell Michael Maghew,

7.Αλέξανδρος Λέτσας,

8. Γιωργος Καλδής

9. Σάββας Γιαννακάκηw,

10. Αθανάσιος Ράμμος,

11. Βασίλειος Τυρογαλάς,

12. Γεωργιος Καραμανης,

13. Εμμανουήλ Βαρδάκης

14. Ελευθέριος Λώλος

15.Γεράσιμος Βασιλάτος

16.Παναγιώτης Αναστόπουλος

17.Ιωάννης Πετρόπουλος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

18. Παναγιωτης Μέρτης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.