Μουσουλμάνοι προσεύχονται σήμερα σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ 70 μέρες μετά το Ραμαζάνι (φωτό)

Μουσουλμάνοι προσεύχονται σήμερα σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ 70 μέρες μετά το Ραμαζάνι (φωτό)

Εβδομήντα ημέρες μετά το Ραμαζάνι εκατοντάδες μουσουλμάνοι προσεύχονται σήμερα σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ. Δείτε τις φωτογραφίες…

Το Κουρμπάν Μπαϊράμι, μία από τις μεγαλύτερες κινητές εορτές τους, γιορτάζουν σήμερα, εβδομήντα ημέρες μετά το Ραμαζάνι, οι μουσουλμάνοι.

Το Κουρμπάν Μπαϊράμ ή γνωστό και ως η γιορτή των θυσιών γιορτάζεται από τους Μουσουλμάνους παγκοσμίως ως εορτασμός της προθυμίας του Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του Ισμαήλ για τον Αλλάχ.

Για το σκοπό αυτό το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, παραχώρησε και φέτος, δύο ανοιχτούς χώρους σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ προκειμένου να προσευχηθούν ενώ αρκετοί προσευχήθηκαν σε κλειστούς χώρους στα διάφορα σημεία “λατρείας” σε γειτονιές της Αθήνας.

Το Ελληνοαραβικο πολιτιστικό κέντρο στο Μοσχάτο άνοιξε τις πόρτες του από τις 7:00 το πρωί και πάνω από 200 Μουσουλμάνοι, άντρες, γυναίκες και παιδιά, βρέθηκαν εκεί προκειμένου να γιορτάσουν μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της θρησκείας τους.

Την ημέρα της γιορτής οι μουσουλμάνοι στη Θράκη συνωστίζονται σε σπίτια και επισκέπτονται τάφους των αποθανόντων μελών της οικογένειας. Στους επισκέπτες προσφέρονται κολόνια, καραμέλες και καφές. Κατά την γιορτή τα παιδιά τριγυρνάνε τις μουσουλμανικές συνοικίες χτυπώντας τα κουδούνια των σπιτιών. Σύμφωνα με το έθιμο φιλάνε το χέρι του οικοδεσπότη λαμβάνοντας ευχές για το μπαϊράμι μαζί με γλυκά και χρήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.