ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΠΟΕΔΗΝ: Το νοσοκομείο Διδυμοτείχου συρρικνώνεται και οι ασθενείς πάνε στην Τουρκία

ΠΟΕΔΗΝ: Το νοσοκομείο Διδυμοτείχου συρρικνώνεται και οι ασθενείς πάνε στην Τουρκία

Τη δραματική «συρρίκνωση» του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), επισημαίνοντας πως μια από τις «παράπλευρες απώλειες» αυτής της κατάστασης είναι πως οι Έλληνες ασθενείς της ακριτικής περιοχής αναγκάζονται να αναζητούν υπηρεσίες υγείας στην Τουρκία, και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο της Αδριανούπολης.

«Οι Έλληνες είναι ευπρόσδεκτοι στο νοσοκομείο Αδριανούπολης της Τουρκίας, που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο Διδυμότειχου. Μάλιστα, η κυβέρνηση της Τουρκίας προσφέρει Δωρεάν πακέτα Περίθαλψης στους Έλληνες» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή την υποβάθμιση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, παρότι αυτό βρίσκεται σε μια ακριτική περιοχή με ιδιαίτερες ανάγκες.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το υπουργείο Υγείας όχι μόνο δεν αποφασίζει την αυτονόητη νομική αυτοτέλεια του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, αλλά επιτρέπει την αποψίλωση του προσωπικού με συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού προς το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με απόφαση του Διοικητή.

Κραυγή αγωνίας εκφράζουν και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Τη στιγμή που στο νοσοκομείο δεν λειτουργεί ΜΕΘ, λόγω αποχώρησης 4 Νοσηλευτών, ετοιμάζεται να μπει λουκέτο και στη ΜΑΦ. Ο Αν. Διοικητής ανέστειλε με απόφαση του τα ρεπό και τις άδειες του προσωπικού της ΜΑΦ. Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις Ιατρών όλων των ειδικοτήτων: δεν υπάρχει Οφθαλμίατρος, Ουρολόγος, Οδοντίατρος, Ορθοπεδικός .

«Αν το ακριτικότερο Νοσοκομείο της χώρας του Διδυμοτείχου είναι σε αυτή τη κατάσταση, που θα έπρεπε για λόγους Εθνικού συμφέροντος να προστατεύεται, φανταστείτε την κατάσταση των υπολοίπων Νοσοκομείων της Χώρας…» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.