Τούρκοι αγόρασαν την βέλγικη «Godiva» και απέσυραν τα διάσημα σοκολατάκια με αλκοόλ χάριν… Ισλάμ (φωτό)

Τούρκοι αγόρασαν την βέλγικη «Godiva» και απέσυραν τα διάσημα σοκολατάκια με αλκοόλ χάριν… Ισλάμ (φωτό)

Την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν μέσω Twitter, πλείστοι λάτρεις της βέλγικης σοκολάτας που παρήγαγε η εταιρεία Godiva με αλκοόλ, αφού πλέον αδυνατούν να βρουν τα… αλκοολούχα προϊόντα της.

Μια χρήστης γράφει στα γαλλικά: «Η βελγική φίρμα πωλήθηκε σε Τούρκους, οι πραλίνες με αλκοόλ τελείωσαν για την Γκοντίβα. Το “χαλάλ” σκοτώνει τις απολαύσεις!!!».

Πράγματι, το 2007 η Γκοντίβα εξαγοράστηκε από την τουρκική εταιρεία Yıldız Holding και φαίνεται ότι το αλκοόλ μέσα στις σοκολάτες είναι «χαλάλ» (Με τον όρο αυτό περιγράφονται τα προϊόντα που έχουν παραχθεί και προετοιμαστεί με βάση τις παραδόσεις και τους κανόνες του Ισλάμ) σύμφωνα με την νέα ιδιοκτησία.

Οι πραλίνες με λικέρ ήταν από τα πιο διάσημα προϊόντα της βελγικής εταιρείας αλλά από τον Απρίλιο του 2017 η εταιρεία σταμάτησε την παραγωγή τους. Η σχετική ανακοίνωση στον Τύπο αναφέρει: «Η στρατηγική είναι να προσφέρουμε (τα προϊόντα μας) σε όλους και οι πραλίνες με το αλκοόλ είναι μόνο για ενήλικες. Θέλουμε να προσφέρουμε τα προϊόντα μας με καθολικό τρόπο σε ένα ευρύτερο κοινό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εταιρεία Γκοντίβα διαθέτει καταστήματα σε περισσότερες από 80 χώρες ενώ έχει στην ιδιοκτησία της και λειτουργεί περισσότερες από 450 μπουτίκ και καταστήματα παγκοσμίως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.