Αυστραλία: 14χρονος μετάνιωσε την… αλλαγή φύλου που έκανε στα 12 και θέλει να ξαναγίνει αγόρι (φωτό, βίντεο)

Αυστραλία: 14χρονος μετάνιωσε την… αλλαγή φύλου που έκανε στα 12 και θέλει να ξαναγίνει αγόρι (φωτό, βίντεο)

Ένας 14χρονος από την Αυστραλία δύο χρόνια μετά την απόφασή του να ξεκινήσει την διαδικασία αλλαγής φύλου με τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής, συνειδητοποίησε ότι έκανε λάθος και ότι τελικά αισθάνεται καλά ως αγόρι.

Ο 14χρονος σήμερα Patrick Mitchell μοιράστηκε την παράξενη ιστορία του με την εκπομπή 60 Minutes. Όπως εξήγησε, πριν από δύο χρόνια περίπου διαγνώστηκε με δυσφορία φύλου από ψυχολόγο.

«Από μικρός ήθελε να φοράει γυναικεία ρούχα» λέει η μητέρα του

Το έντονο άγχος που του προκαλούσε η διαφορά ανάμεσα στο βιολογικό του φύλο και τη σεξουαλική του ταυτότητα είχε επιβαρύνει πολύ την ψυχολογική του κατάσταση και έτσι ο νεαρός ικέτεψε τη μητέρα του να του επιτρέψει να αρχίσει να λαμβάνει οιστρογόνα, ώστε να ξεκινήσει τη μετάβασή του στο γυναικείο φύλο.

«Ευχόμουν να μπορούσα να αλλάξω τα πάντα πάνω μου. Έβλεπα οποιοδήποτε κορίτσι και σκεφτόμουν ότι θα σκότωνα για να είχα αυτήν την εμφάνιση», είπε ο Mitchell στην εκπομπή. Έπειτα από συνομιλίες με ψυχολόγους που την ενθάρρυναν να ακούσει τον γιο της, η μητέρα του 12χρονου τότε αγοριού αποφάσισε να τον στηρίξει στην απόφασή του, και να τον βοηθήσει να ξεκινήσει την φαρμακευτική αγωγή του.

Τους μήνες που ακολούθησαν ο έφηβος μάκρυνε το μαλλί του και άρχισε να λαμβάνει ορμόνες, που προκάλεσαν την ανάπτυξη στήθους. Ωστόσο, δύο χρόνια αργότερα ο Mitchell άρχισε να βλέπει πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς, όταν οι δάσκαλοι του σχολείου του άρχισαν να αναφέρονται σε αυτόν ως κορίτσι, ο 14χρονος άρχισε να σκέφτεται ότι μπορεί να μην είχε πάρει τη σωστή απόφαση.

«Άρχισα να συνειδητοποιώ ότι τελικά αισθάνομαι άνετα με το σώμα μου. Κάθε μέρα ένιωθα όλο και πιο σίγουρος ότι ήθελα να παραμείνω αγόρι», εξήγησε στην εκπομπή. Έχοντας πλέον βεβαιωθεί ότι θέλει να διακόψει τη μετάβασή του, ο Mitchell ανακοίνωσε την απόφασή του στη μητέρα του.

Λίγους μήνες μετά την έναρξη της μετάβασής του

«Με κοίταξε βαθιά στα μάτια και είπε “δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι είμαι κορίτσι”», εξήγησε η μητέρα του στη συνέντευξή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πλέον, ο νεαρός έχει διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή του και πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ώστε να αφαιρέσει τον επιπλέον ιστό που έχει δημιουργηθεί στο στήθος του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.