ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κατέρρευσε τμήμα της γέφυρας του ποταμού Κομψάτου στην Ξάνθη (φωτό) (upd)

Κατέρρευσε τμήμα της γέφυρας του ποταμού Κομψάτου στην Ξάνθη (φωτό) (upd)

Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της περιοχής του Ιάσμου Ξάνθης, όταν διαπίστωσαν πως ένα μέρος της γέφυρας του ποταμού Κομψάτου που ενώνει τον Ίασμο με τον Πολύνθο κατέρρευσε στη διάρκεια της νύχτας.

Ένας κάτοικος της περιοχής δήλωσε:

«Εδώ και αρκετές μέρες οι κάτοικοι της περιοχής είχαν αντιληφθεί ένα φούσκωμα στην γέφυρα και είχαν ανησυχήσει. Είχαν ενημερώσει και την ΕΡΤ Κομοτηνής. Ενημερώσαμε και εμείς και οι κάτοικοι το Δήμαρχο Ιάσμου Καδή Ισμέτ που κι αυτός είχε αντιληφθεί το φούσκωμα στη γέφυρα, ο οποίος με τη σειρά του θα ενημέρωνε όπως μας είπε τους Μηχανικούς της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.»

Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν για τον εργολάβο που είχε αναλάβει το έργο της αποκατάστασης της γέφυρας,-μιλάμε για έργο εικοσαετίας- αλλά και των Μηχανικών που το ενέκριναν, καθώς το 1996 με τις πλημμύρες τότε ο ποταμός Κομψάτος είχε φουσκώσει και είχε παρασύρει την σιδηροδρομική γέφυρα που βρίσκεται δίπλα, ενώ αυτή η τσιμεντένια είχε πάθει μια ελαφρά καθίζηση και χρειάστηκαν παρεμβάσεις με ενέσεις τσιμέντου ταχείας πήξεως.

Η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλιά τσιμεντένια γέφυρα γέφυρα που ενώνει τους οικισμούς με την έδρα του Δήμου Ιάσμου Ροδόπης.

Το ευτύχημα είναι πως την ώρα της πτώσης που έγινε το πρωΐ της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου, δεν περνούσε κανένα αυτοκίνητο ή λεωφορείο, η φορτηγό και δεν θρηνήσαμε θύματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παλιά γέφυρα-που κάποιοι λένε ότι είναι έργο της δεκαετίας του 1930- κρίθηκε αναγκαίο να εγκαταληφθεί, επειδή ο δρόμος περνάει ανάμεσα σε βουνά και σημειώνονταν κατολισθήσεις, ενώ λόγω της ανηφόρας που πάγωνε το χειμώνα, εμπόδιζε η διέλευση των αυτοκινήτων και την σύνδεση μεταξύ της Κομοτηνής και της Ξάνθης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.