Νέες καταγγελίες για τον επαγγελματικό βίο της συζύγου του Αριστείδη Μπαλτά

Νέες καταγγελίες για τον επαγγελματικό βίο της συζύγου του Αριστείδη Μπαλτά

Απίστευτες καταγγελίες για τον επαγγελματικό βίο της συζύγου του Αριστείδη Μπαλτά, πρώην υπουργού Παιδείας, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Κωνσταντίνου Ζούλα, στην «Καθημερινή», η σύζυγος του Αριστείδη Μπαλτά (που κατονομάζεται ως «Ευαγγελία Π.») διορίστηκε σε πολιτιστικό οργανισμό του δήμου Χανίων, από τον οποίο πήρε απόσπαση σε άσχετου αντικείμενου υπηρεσία, στην Αθήνα. Αν και με πτυχίο πολιτικών επιστημών, αποσπάστηκε στην ΔΕΠΑΝΟΜ, μια από τις εταιρείες του Δημοσίου που ήταν υπεύθυνη για την κατασκευή νοσοκομείων.

Με εντολή της τρόικας, η ΔΕΠΑΝΟΜ έπρεπε να κλείσει και να συγχωνευθεί με τον ΟΣΚ και την Θέμις Κατασκευαστική (τη δημόσια εταιρεία για την κατασκευή φυλακών), σε μια ενιαία επιχείρηση που ονομάστηκε «Κτιριακές Υποδομές» (ΚΤΥΠ). Παρόλα αυτά, η σύζυγος του πρώην υπουργού Παιδείας, που… έγραψε ιστορία με όσα δήλωνε περί αριστείας, «έκανε ασφαλιστικά μέτρα και απέσπασε μια αμετάκλητη –μάλιστα– απόφαση, καθώς για λόγους «ανεξήγητους» η νέα διοίκηση της ΚΤΥΠ (που είχε στο μεσοδιάστημα διορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν προσέβαλε –ως όφειλε– την προσωρινή της δικαίωση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της Καθημερινής.

Αντί μάλιστα η νέα διοίκηση του οργανισμού να προσβάλει την δικαστική απόφαση περί πρόσληψής της, την έχρισε διευθύντρια Ακίνητης Περιουσίας της εταιρείας, υπεύθυνη δηλαδή για την αξιοποίηση των περίπου 2.200 ακινήτων της σε όλη τη χώρα.

Πριν από περίπου ένα μήνα, η σύζυγος Μπαλτά διεκδίκησε και πέτυχε την αύξηση του μισθού της, αφού, προφανώς παράλληλα με την εργασία της κατόρθωσε να γίνει κάτοχος μεταπτυχιακού και μάλιστα από το Πολυτεχνείο. Αν και το μεταπτυχιακό στην «Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας» από το ΕΜΠ, είναι εντελώς άσχετο με τη διευθυντική της θέση και άρα δεν εδικαιούτο αύξηση, εν τούτοις, με σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΚΤΥΠ «διαπιστώνεται συνάφεια του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών “Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας” με το αντικείμενο της απασχόλησής της ως προϊσταμένης της Διεύθυνσης Ακίνητης Περιουσίας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, και έτσι κατατάσσεται σε νέο μισθολογικό κλιμάκιο και μάλιστα από 1/1/16, που σημαίνει ότι θα πάρει και αναδρομικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αποκορύφωμα; Διδάσκων στο μεταπτυχιακό αυτό του ΕΜΠ που κατόρθωσε και πήρε η εργαζόμενη σύζυγος Μπαλτά είναι ο ίδιος ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε να μας πείσει πως «η αριστεία είναι ρετσινιά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.