ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Θεσσαλονίκη: Τιμωρήθηκαν με πολυετείς ποινές κάθειρξης δυο άνδρες που αποπλάνησαν ανήλικους

Θεσσαλονίκη: Τιμωρήθηκαν με πολυετείς ποινές κάθειρξης δυο άνδρες που αποπλάνησαν ανήλικους

Με πολυετείς ποινές κάθειρξης τιμώρησε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης δύο άνδρες που κάθισαν στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκων.

Επρόκειτο για δύο ξεχωριστές υποθέσεις που πήραν το δρόμο της Δικαιοσύνης ύστερα από καταγγελίες των ίδιων των θυμάτων.

Η πρώτη υπόθεση που εξέτασε το δικαστήριο αφορούσε 34χρονο, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 50 ετών, επειδή βίαζε τα ανήλικα παιδιά της συντρόφου του! Ο ίδιος – μάλιστα – κατηγορείτο ότι χορηγούσε στα θύματά του (5 και 6 ετών αντίστοιχα) ηρεμιστικά σε ενέσιμη μορφή κι αφού εκείνα έπεφταν σε… λήθαργο ασελγούσε πάνω στα κορμάκια τους. Οι συγκεκριμένες πράξεις τελέστηκαν το 2012 στην Ημαθία αλλά αποκαλύφθηκαν τρία χρόνια αργότερα όταν στο μεταξύ τα δύο αδελφάκια, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, φιλοξενούνταν σε ίδρυμα της περιοχής. Απολογούμενος, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε το σύνολο των πράξεων, ενώ το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο με οριακή πλειοψηφία (4-3).

Όσον αφορά τη δεύτερη υπόθεση, αυτή αφορούσε 39χρονο που «ψάρευε» ανήλικους μαθητές σε προαύλια σχολείων και αθλητικές εγκαταστάσεις της δυτικής Θεσσαλονίκης. Το ΜΟΔ τον καταδίκασε σε 29 χρόνια κάθειρξη για το βιασμό δύο 11χρονων αγοριών, πράξεις που τελέστηκαν το διάστημα από τον περυσινό Σεπτέμβριο έως τον φετινό Μάρτιο, όταν και συνελήφθη. Ο ίδιος στην απολογία του ομολόγησε τη δράση του, κάνοντας λόγο για θυμό που είχε μέσα του.

Μετά τις καταδίκες του, οι δύο δράστες επέστρεψαν στις φυλακές προκειμένου να εκτίσουν τις ποινές τους (από τις οποίες εκτιτέα είναι τα 25 χρόνια).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.