Προφυλακίστηκε ο Αιγύπτιος στην Καλαμάτα – Είχε καταδικασθεί παλιότερα για ληστείες και απόπειρες βιασμού

Προφυλακίστηκε ο Αιγύπτιος στην Καλαμάτα – Είχε καταδικασθεί παλιότερα για ληστείες και απόπειρες βιασμού

Προφυλακίστηκε ο 28χρονος Αιγύπτιος με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος αναστάτωσε την Καλαμάτα το απόγευμα της Παρασκευής με απανωτές κλοπές και απειλές σε βάρος πολιτών, ενώ μαχαίρωσε δυο αστυνομικούς.

Όπως αποδείχθηκε, ο νεαρός αλλοδαπός ήταν «βίος και πολιτεία» καθώς είχε καταδικασθεί τα προηγούμενα χρόνια για ληστείες και απόπειρες βιασμού, αλλά αποφυλακίσθηκε τον Ιούνιο από τις φυλακές Γρεβενών με περιοριστικούς όρους! Μετά την απολογία του για τις βαριές κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία, οπλοχρησία, ληστρική κλοπή, απόπειρα βιασμού και αντίσταση, αποφασίστηκε η προφυλάκισή του.

Ο Αιγύπτιος άρπαξε αρχικά τα γυαλιά ηλίου από το κεφάλι ενός πατέρα που περπατούσε στο λιμάνι της Καλαμάτας μαζί με τη σύζυγο και το παιδί του, έπειτα άρπαξε τα… παπούτσια που είχε βγάλει μέσα στο αυτοκίνητό της μία γυναίκα και τέλος έκλεψε άρπαξε ένα μαχαίρι από έναν άνδρα που ψάρευε! Όταν τον πλησίασε η σύζυγος του πρώτου θύματος για να του πάρει τα γυαλιά, την έσπρωξε και την πέταξε στο έδαφος ενώ απείλησε με το μαχαίρι τον σύζυγό της.

Στην περιοχή έφτασαν άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που επιχείρησαν να τον συλλάβουν, όμως, ο Αιγύπτιος μαχαίρωσε έναν 39χρονο αστυνομικό στο πρόσωπο και τον ώμο, με αποτέλεσμα εκείνος να αναγκαστεί να πυροβολήσει στον αέρα με το υπηρεσιακό του όπλο για να τον εκφοβίσει. Ένας 47χρονος αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. επιχείρησε να συλλάβει το νεαρό αλλοδαπό, αλλά εκείνος τον χτύπησε με το μαχαίρι στο ύψος της καρδιάς! Ευτυχώς η λάμα βρήκε τον ασύρματο που είχε στο στήθος ο αστυνομικός και τραυμάτισε μόνο τα δάχτυλά του.

Οι αστυνομικοί εγκλώβισαν τον Αιγύπτιο στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας και τον έσωσαν με δυσκολία από τα χέρια πολιτών που επιχείρησαν να τον λιντσάρουν! Στην Ασφάλεια όπου προσήχθη, αποδείχθηκε ότι είχε πλούσιο ποινικό παρελθόν, που χρονολογείται από τις 14 Σεπτεμβρίου 2011, όταν συνελήφθη στην Καλαμάτα για παράνομη είσοδο και παραμονή στην χώρα. Στις 4 Ιουλίου του 2012 κάρφωσε μία χρησιμοποιημένη σύριγγα στο χέρι ενός Έλληνα στο κέντρο της Αθήνας για να του αρπάξει 25 ευρώ! Τότε καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών, όμως αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους στις 16 Ιουλίου του 2015.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 7 Νοεμβρίου 2015 αποπειράθηκε να βιάσει μία Ελληνίδα στο κέντρο της Αθήνας, καταδικάστηκε και οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών. Και πάλι, όμως, αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους φέτος στις 19 Ιουνίου, οπότε επέστρεψε στην Καλαμάτα όπου στις 21 Αυγούστου αποπειράθηκε να βιάσει μία Γαλλίδα τουρίστρια!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.