ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βραζιλία: Δικαστήριο ενέκρινε «θεραπεία» για τους ομοφυλόφιλους

Βραζιλία: Δικαστήριο ενέκρινε «θεραπεία» για τους ομοφυλόφιλους

Δικαστής στη Βραζιλία τάχθηκε υπέρ μιας ψυχολόγου που χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία «ασθένεια» και ενέκρινε «θεραπεία» για αυτήν…

Την καταδίκη ακτιβιστών και διασήμων της Βραζιλίας έχει προκαλέσει δικαστήριο της χώρας που ενέκρινε «θεραπεία» για τους ανθρώπους που είναι ομοφυλόφιλοι.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής Waldemar de Carvalho, στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, τάχθηκε υπέρ μιας ψυχολόγου η οποία είχε χάσει την άδειά της επειδή πρόσφερε μια «θεραπεία» μεταβολής της σεξουαλικής ταυτότητας. Η Rozangela Justino είχε χαρακτηρίσει την ομοφυλοφιλία «ασθένεια».

Πολλοί χαρακτήρισαν την απόφαση του δικαστή υπέρ της ψυχολόγου «αναχρονιστική» και ιατρικά αβάσιμη.

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ψυχολογίας της Βραζιλίας έχει απαγορεύσει από το 1999 στους ψυχολόγους να προσφέρουν θεραπείες που υποστηρίζουν πως αλλάζουν τη σεξουαλική ταυτότητα.

Σε ανακοίνωσή του, το συμβούλιο τονίζει πως η απόφαση «ανοίγει την επικίνδυνη πιθανότητα της χρήσης θεραπειών μεταβολής φύλου» και προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν πρόκειται για ένα σοβαρό, ακαδημαϊκό ζήτημα, είναι ένα θέμα που συνδέεται με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις ή τις συντηρητικές θέσεις» σχολίασε ο πρόεδρος του συμβουλίου, τονίζοντας στη βρετανική εφημερίδα Guardian πως δεν υπάρχει καμία ιατρική βάση για έναν τέτοιο ισχυρισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.