Οι παράνομες μεταναστευτικές ροές «καταπίνουν» τη Σάμο- Τραγική η κατάσταση στο Βάθυ

Οι παράνομες μεταναστευτικές ροές «καταπίνουν» τη Σάμο- Τραγική η κατάσταση στο Βάθυ

Απελπιστική για του κατοίκους της Σάμου έχει εξελιχθεί η κατάσταση στο νησί και ιδιαίτερα στο Βάθυ, όπου οι παράνομες ροές μεταναστών τείνουν να… καταπιούν ολόκληρη τη περιοχή.

Την κραυγή αυτή αγωνίας εξέφρασε ο Μητροπολίτης του νησιού Ευσέβιος μιλώντας το πρωί του Σαββάτου. «Η κατάσταση στο νησί έχει ξεφύγει από κάθε δυνατότητα ελέγχου. Η εισροή μεταναστών γίνεται με ρυθμούς έντονους. Πρέπει να κάνουμε κάτι για να αποσυμφορηθεί το νησί. Το Βαθύ όσο περνάει ο καιρός γίνεται πόλη για μετανάστες» είπε ο κ. Ευσέβιος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας από την Παρασκευή στο νησί βρίσκονται 3.700 μετανάστες και πρόσφυγες, 850 ανήλικα και 90 ασυνόδευτα παιδιά.

«Όλοι αυτοί είναι εγκλωβισμένοι στο hotspot που έχει υπερκορεστεί αφού είναι φτιαγμένο για 800 άτομα σε απόσταση 200 μέτρων από την πόλη. Άρχισαν να στήνονται σκηνές. Τώρα ο καιρός είναι καλός, μετά τι θα γίνει με τις λίγες αυτές υποδομές και η διαβίωση θα γίνει προβληματική;» αναρωτήθηκε ο Μητροπολίτης Σάμου.

Εξηγώντας γιατί έστειλε επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «εγώ εξέφρασα την αγωνία για το μέλλον. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει όταν οι μετανάστες είναι 4.000 και 6.000 οι κάτοικοι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είχαμε 6 φωτιές το καλοκαίρι, επεισόδια και ξυλοδαρμούς μέσα στο hotspot. Ζητούμε να ενισχυθούν οι υπηρεσίες ασύλου για να πάνε όπου είναι να πάνε» κατέληξε ο κ. Ευσέβιος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.