ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Έχετε ξαναδεί κλιματιστικό φτιαγμένο παραδοσιακά; Στην Ινδία υπάρχει και είναι εντυπωσιακό! (φωτό)

Έχετε ξαναδεί κλιματιστικό φτιαγμένο παραδοσιακά; Στην Ινδία υπάρχει και είναι εντυπωσιακό! (φωτό)

Η Ινδία είναι μια χώρα που δε γίνεται να ζήσει κάποιος χωρίς κλιματιστικό! Όμως, ξέρουν πως υπάρχουν βλαβερές επιπτώσεις για το περιβάλον από τη συχνή χρήση τους!

Η Deki Electronics και η Ant Studio δημιούργησαν ένα κλιματιστικό με την παλιά μέθοδο ψύξης μέσω της εξάτμισης, ώστε να παρέχουν μια χαμηλής ενέργειας αποτελεσματική λύση κλιματισμού. Για τους παλιούς, τα κλιματιστικά μπορούν να συμβάλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Αυτά τα τεχνολογικά προϊόντα χρησιμοποιούν ψυκτικά μέσα για να δημιουργούν δροσερό αέρα μέσα σε κλειστό χώρο, αλλά αυτά τα ψυκτικά είναι πραγματικά ισχυρά αέρια θερμοκηπίου.

Με απλά λόγια, η διαρροή που εξέρχεται από τα κλιματιστικά μπορεί να βλάψει το στρώμα του όζοντος, το οποίο προστίθεται στη θερμότερη θερμοκρασία που βιώνουμε έξω. Έτσι, ενώ απολαμβάνουμε τον δροσερό αέρα μέσα από τα κλιματιστικά μας, ο κόσμος έξω δυστυχώς υποφέρει. Ωστόσο, τα κλιματιστικά θα λειτουργούν διαφορετικά στο εγγύς μέλλον. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ήδη φιλικές προς το περιβάλλον εκδόσεις κλιματιστικών που αναπτύχθηκαν. Ένα από αυτά είναι το ινδικό κλιματιστικό που λειτουργεί χωρίς ηλεκτρική ενέργεια. Για τον σχεδιασμό του εμπνεύστηκαν από τη δομή μιας κυψέλης, χρησιμοποιώντας φιλικούς προς το περιβάλλον πήλινους κώνους για να δημιουργήσουν ένα αισθητικό πρωτότυπο.

Η Deki Electronics της Ινδίας και το Ant Studio του Νέου Δελχί συνεργάστηκαν για να χτίσουν μια δομή που μπορεί να δροσίσει τον αέρα χωρίς να καταναλωθεί καθόλου ρεύμα ηλεκτρικής ενέργειας. Η ομάδα χρησιμοποίησε κυκλικά μεταλλικά πλαίσια για να δεσμεύσει εκατοντάδες σωλήνες από πηλό και να δημιουργήσει μια εγκατάσταση «Κυψέλης». Η οικονομική και μοντέρνα δομή λειτουργεί με το βρέξιμο των σωλήνων από τερακότα, έτσι ώστε να απορροφούν το νερό. Αργότερα, αυτό εξατμίζει τον δροσερό αέρα, καθώς ο θερμός αέρας εισέρχεται μέσα στους σωλήνες. Στη συνέχεια δημιουργείται ψυχρός αέρας χωρίς να απελευθερώνονται αέρια θερμοκηπίου και χωρίς τη χρήση ενέργειας. Η

Ο Μόνις Σιρίπουραπου, ιδρυτής του Ant Studio, δήλωσε γιατί δημιούργησε μια τέτοια λύση κλιματισμού λέγοντας: «Ως αρχιτέκτονας, ήθελα να βρω μια λύση που να είναι οικολογική και καλλιτεχνική και ταυτόχρονα να εξελίσσει τις παραδοσιακές μεθόδους βιοτεχνίας.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.