ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

3.200 νέοι μουσουλμάνοι έφτασαν στα νησιά του Α. Αιγαίου χωρίς κανένα εμπόδιο από τις αρχές Σεπτεμβρίου

3.200 νέοι μουσουλμάνοι έφτασαν στα νησιά του Α. Αιγαίου χωρίς κανένα εμπόδιο από τις αρχές Σεπτεμβρίου

Πάνω από 3200 είναι οι παράνομοι μετανάστες που έχουν φτάσει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι αλλοδαποί μουσουλμάνοι φτάνουν χωρίς κανένα εμπόδιο, ενώ τις περισσότερες φορές, υπό την συνοδεία σκαφών του Λ.Σ., γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.

Δεν υπάρχει κανένα μέτρο αποτροπής εισόδου, η έστω πρόληψης για την αποφυγή παράνομων εισόδων.

Το σκηνικό γνωστό: Τα σκάφη με τουε παράνομους μετανάστες εισέρχονται στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα και είτε αποβιβάζονται μόνοι τους στις ακτές, είτε τηλεφωνούν στον αριθμό 112 για την παραλαβή τους από το Λ.Σ.

Από τις αρχές της εβδομάδας έχουν φτάσει με την παραπάνω τακτική 802 παράνομοι μετανάστες, ενώ από τις αρχές του Σεπτεμβρίου είχαν καταγραφεί 2400 ακόμη μουσουλμάνοι.

Περισσότερες από τις μισές αφίξεις, 404 τον αριθμό, καταγράφηκαν στη Λέσβο.

Πως οι «εγκλωβισμένοι» γίνονται «φιλοξενούμενοι»

Ενδιαφέρουσα είναι και η φρασεολογία που χρησιμοποιείται από τα αρμόδια όργανα. Εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχουν μεγάλες μετακινήσεις παράνομων μεταναστών στην περίφημη «ενδοχώρα» σταμάτησε να χρησιμοποιείται ο όρος «εγκλωβισμένοι» και έχουμε επανέλθει στον όρο «φιλοξενούμενοι».

Στα νησιά βρίσκονταν εχθές 13.064 μέχρι πρότινος «εγκλωβισμένοι» και τώρα «φιλοξενούμενοι» παράνομοι μετανάστες. . Εξ αυτών οι 6.054 βρίσκονται στη Λέσβο και ακόμα 2.965 στη Σάμο.

Παρά ταύτα, το πρόβλημα υπερπληθυσμού στα ΚΕΠΑ παραμένει, καθώς στα κέντρα στεγάζονται 10.024 άτομα, δηλαδή σχεδόν διπλάσια από την προβλεπόμενη χωρητικότητα για 5.576.

Βέβαια το πρόβλημα θα “λυθεί” καθώς οι περισσότεροι από αυτούς θα καταλήξουν στην Αθήνα για «νομιμοποίηση» και αργότερα για ένταξη σε πρόγραμμα μόνιμης εγκατάστασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.