Αρνητικοί στον επαναπατρισμό για εργασία στο Δημόσιο οι Έλληνες του εξωτερικού

Αρνητικοί στον επαναπατρισμό  για εργασία στο  Δημόσιο οι Έλληνες του εξωτερικού

Αρνητικά στην πρόσκληση που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ στους Ελληνες επιστήμονες, να επιστρέψουν στην Ελλάδα για να εργαστούν στο Δημόσιο, φαίνεται ότι τού απαντά η πλειοψηφία.

Οι νέοι Ελληνες του εξωτερικού απορρίπτουν την ιδέα να γυρίσουν στην χώρα μας και να εργαστούν για το Δημόσιο, κρίνοντας μάλιστα το σύστημα αναξιοκρατικό και τις απολαβές πενιχρές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη διαδικτυακή έρευνα της BrainGain, με τίτλο «Θα Γυρνούσες στην Ελλάδα για μια Θέση στο Δημόσιο;», την οποία δημοσιεύει η Καθημερινή, το 71,66% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά.

Γιατί δεν θα επέστρεφαν; Οι λόγοι βρίσκονται στο έλλειμμα αξιοκρατίας στο Δημόσιο, τις χαμηλές απολαβές σε συνδυασμό με τις ελάχιστες προοπτικές ανέλιξης

Μάλιστα, το 28,34% που θα εργαζόταν στο ελληνικό Δημόσιο θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή του τη βελτίωση των παραπάνω συνθηκών (αξιολόγηση συνδεδεμένη με μετέπειτα ανέλιξη και μισθός).

Παράλληλα, όπως αποκαλύπτει η έρευνα, το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας εστιάζεται σε μια θέση ευθύνης σε υπουργείο. Αρκετοί ήταν και οι ενδιαφερόμενοι για μια θέση σε Δημόσιο Οργανισμό, σε Δημόσιο Νοσοκομείο και ΔΕΚΟ αλλά και αυτοί που δεν θα έλεγαν όχι σε μια θέση δασκάλου ή καθηγητή.

r

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων ανήκει στο ηλικιακό γκρουπ των 26-35, ενώ σχεδόν οι μισοί έχουν επιλέξει ως τόπο διαμονής το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.