ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βόλος: 21 μήνες ποινή φυλάκισης σε αστυνομικό που τραυμάτισε θανάσιμα ηλικιωμένη

Βόλος: 21 μήνες ποινή φυλάκισης σε αστυνομικό που τραυμάτισε θανάσιμα ηλικιωμένη

Αστυνομικός καταδικάστηκε για τον θανάσιμο τραυματισμό ηλικιωμένης την οποία είχε παρασύρει με την μηχανή του…

Σε 21 μήνες ποινή φυλάκισης καταδικάστηκε αστυνομικός στο Βόλο ο οποίος είχε εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα τον Μάιο του 2013, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό μιας ηλικιωμένης γυναίκας.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη στις 27 Μάιου του 2013 όταν ο αστυνομικός που οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και παρέσυρε μία γυναίκα. Η ηλικιωμένη υπέστη σοβαρά τραύματα και υπέκυψε σε αυτά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία» και αναμεταδίδει το taxydromos.gr, στο δικαστήριο τον κατηγόρησαν πως εγκατέλειψε το θύμα. Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες, λέγοντας πως και την επαγγελματική του ιδιότητα δήλωσε και περίμενε να έρθει το ασθενοφόρο.

Όπως περιέγραψε, οδηγούσε τη μηχανή του και δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα τη γυναίκα η οποία επιχειρούσε να διασχίσει τον δρόμο κάθετα. Δεν πρόλαβε να σταματήσει ούτε με φρένο αλλά ούτε και με ελιγμό, με αποτέλεσμα να την παρασύρει με το όχημά του και να την τραυματίσει θανάσιμα.

«Πετάχτηκε. Δεν μπόρεσα να την αποφύγω. Μετά το ατύχημα της μιλούσα και μου είπε πως πονάει μόνο στη μέση», είπε κατά τη διάρκεια της απολογίας του στη Λάρισα.

«Έπεσε πάνω μου. Δεν τη χτύπησα εγώ» και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αυτό προκύπτει από τις φθορές που έχει η μηχανή. Θα έπρεπε να είχε εκτοπιστεί, αν την είχα χτυπήσει εγώ. Η πεζή δεν εκτοπίστηκε καθόλου. Την έβαλαν να καθίσει. Της μιλούσα. Δεν έδειχνε να έχει γρατσουνιές, ούτε αίματα. Μου είπε ότι θέλει να ειδοποιηθεί η κόρη της. Περίμενα να έρθει ασθενοφόρο. Εγώ ανέφερα στα άτομα που ήταν εκεί πως είμαι αστυνομικός πως φεύγω πάω στην υπηρεσία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αστυνομικός είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.