ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Έβγαλαν 2 εκατ. εξαπατώντας… 22.000 πελάτες με «μαϊμού» ρούχα και παπούτσια!

Έβγαλαν 2 εκατ. εξαπατώντας… 22.000 πελάτες με «μαϊμού» ρούχα και παπούτσια!

Εξαρθρώθηκε 5μελής σπείρα από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που διακινούσε μαϊμού ρούχα και παπούτσια, κυρίως αθλητικά, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση στους 11 μήνες δραστηριοποίησης του κυκλώματος ο τζίρος εκτιμάται στα 2 εκατομμύρια ευρώ καθώς θύματα είχαν πέσει περίπου 22.000 ανυποψίαστοι πολίτες.
Οι άνδρες του ΣΔΟΕ έβαλαν τέλος στη δράση της σπείρας μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και ενδελεχή έρευνα.

Το mondus operandi του κυκλώματος περιελάμβανε ιστοσελίδες μέσω των οποίων γίνονταν οι παραγγελίες καθώς και εταιρίες ταχυμεταφορών που διένειμαν τα πλαστά προϊόντα.

Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ τα μοναδικά στοιχεία επικοινωνίας των συγκεκριμένων ιστοσελίδων παρέπεμπαν σε κινητά τηλέφωνα, με στοιχεία χρηστών που αφορούν σε αλλοδαπούς στο όνομα των οποίων έχουν ενεργοποιηθεί αρκετές συνδέσεις.

Για να ρίξουν «στάχτη στα μάτια» των διωκτικών αρχών τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν δύο εταιρείες στη Βουλγαρία, οι οποίες φέρονταν να εμπορεύονται τα μαΐμού ρούχα και παπούτσια ενώ στην πραγματικότητα η διεύθυνση και οργάνωση όλων των παράνομων εμπορικών δραστηριοτήτων γινόταν στην Ελλάδα.

Κατά την επιχείρηση στην οποία συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα δύο, κατασχέθηκαν:
– χρηματικό ποσό 15.000€,
– ποσότητα απομιμητικών εμπορευμάτων, που ήταν έτοιμα για παράδοση στους πελάτες καταναλωτές και
– ένα επιβατηγό Ι.Χ.
– ενω σε εταιρεία ταχυμεταφορών δεσμεύθηκε το ποσό των 48.000€.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση το ΣΔΟΕ απευθύνει έκκληση προς τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται μέσω του διαδικτύου και σε κάθε περίπτωση να ζητούν τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.