Ποια ανάπτυξη; – Μετά τους φόρους «αναπνοής» που πληρώνουν οι Έλληνες έρχεται και το… ταφόσημο! (βίντεο)

Ποια ανάπτυξη; – Μετά τους φόρους «αναπνοής» που πληρώνουν οι Έλληνες έρχεται και το… ταφόσημο! (βίντεο)

Στην Ελλάδα δεν πληρώνει φόρο μόνο γιατί αναπνέεις αλλά και για να πεθάνεις! Απίστευτο αλλά αληθινό καθώς οι δήμοι ζητούν από τους πολίτες να πληρώσουν χαράτσι για τον τάφο τους

Ένα χαράτσι που κυμαίνεται από 10 και 40 ευρώ το οποίο δίνεται προκαταβολικά από τους δημότες άμα θέλουν να πιάσουν θέση σε κάποιο δημοτικό νεκροταφείο!

Προσοχή το ποσό δεν είναι εφάπαξ αλλά δίδεται ετησίως

Οι δημότες Λαμβάνουν επιστολή όλοι, όχι μόνο όσοι συντηρούν οικογενειακό τάφο για να πληρώσουν ταφόσημο

Η καταγγελία έρχεται από τον Δήμο Παιονίας καθώς πολίτης έλαβε τέτοια μακάβρια επιστολή

Ο κύριος Κώστας τηλεφώνησε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 και περιέγραψε το περιστατικό

Ο Δήμος του έστειλε επιστολή με την οποία τον καλεί να πληρώσει 10 ευρώ, φυσικά προκαταβολικά, ώστε όταν φύγει από τα εγκόσμια να έχει εξασφαλίσει την τελευταία θέση του.

Ουσιαστικά ενημερώθηκε ότι πρέπει να πληρώσει για να ενταφιαστεί στα όρια του Δήμου Παιονίας όταν έρθει η ώρα του τέλους

Ο πολίτης αυτός δεν έχει προχωρήσει σε κάποιο αίτημα για οικογενειακό τάφο και φυσικά όταν είδε την επιστολή ξέσπασε.

Περιέγραψε ότι είναι μόλις 39 ετών και υγιέστατος και το μόνο που δεν περίμενε ότι θα κληθεί να πληρώσει ένα χαράτσι για την ώρα που θα πεθάνει, για τον τάφο του δηλαδή.

Σημειώνεται ότι στην χώρα αυτή μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι πλήρωναν οι ζωντανοί ακόμα και για την ύπαρξή τους λόγω των τεκμηρίων διαβίωσης αλλά όπως φαίνεται θα πληρώνουν και για την… απουσία τους.

Ο Γ. Φράγκος, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Παιονίας, εξήγησε ότι προβλέπεται σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πως όποιος έχει οικογενειακή μερίδα στον Δήμο πληρώνει κάθε χρόνο 10 ευρώ για τη συντήρηση και τα έξοδα του νεκροταφείου. Το ποσό καταβάλλεται από κάθε οικογένεια και όχι από κάθε άτομο.

Η απάντησή του ήταν μάλιστα … αφοπλιστική: “Τι να κάνω εγώ, είναι απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου”.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι οι δημότες έχουν το δικαίωμα με μια δήλωση που θα λέει ότι δεν θα κάνουν χρήση του κοιμητηρίου να απαλλαγεί από το ετήσιο χαράτσι.

Σύμφωνα με τον κ. Φράγκο μάλιστα ο Δήμος Παιονίας δεν… πρωτοτυπεί. Είναι, όπως είπε κι άλλοι δήμοι που ακολουθούν την ίδια τακτική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.