ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γερμανία: Οι πρώτοι γάμοι ομοφυλόφιλων… είναι γεγονός (φωτό)

Γερμανία: Οι πρώτοι γάμοι ομοφυλόφιλων… είναι γεγονός (φωτό)

Tα πρώτα ομόφυλα ζευγάρια πρόκειται να παντρευτούν την Κυριακή στη Γερμανία.

Τα ζευγάρια που επιθυμούν θα μπορούν από την Κυριακή να μετατρέψουν το υπάρχον σύμφωνο συμβίωσης ή να επισημοποιήσουν τη σχέση τους στο Βερολίνο, ενώ κάποια θα ανταλλάξουν βέρες στο Ανόβερο, το Αμβούργο και άλλες πόλεις.

Στις 30 Ιουνίου οι γερμανοί βουλευτές έδωσαν το πράσινο φως στους γάμους ομοφύλων επιτρέποντας έτσι στα περίπου 94.000 ομόφυλα ζευγάρια στη Γερμανία να ενώσουν και επισήμως τις ζωές τους.

Ωστόσο, εξαιτίας της γραφειοκρατίας, το λογισμικό που χρησιμοποιεί η αρμόδια κυβερνητική υπηρεσία δεν θα είναι σε θέση να καταχωρίσει επισήμως ως παντρεμένους ένα ζευγάρι ανδρών ή ένα ζευγάρι γυναικών μέχρι τον επόμενο χρόνο, γεγονός που σημαίνει ότι σε κάποια έγγραφα θα αναφέρονται ως «η σύζυγος» και «ο σύζυγος».

«Επιτέλους η χώρα μας ακολουθεί την υπόλοιπη Ευρώπη», δήλωσε ο Γεργκ Στάινερτ, ο επικεφαλής της ένωσης για τα δικαιώματα των γκέι LSVD στο Βερολίνο και στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου.

Η Ολλανδία ήταν η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε τον γάμο ομοφύλων το 2000 και ακολούθησαν 14 άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία, η Σουηδία, η Βρετανία, η Νορβηγία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία, η Ισλανδία, το Λουξεμβούργο, η Ιρλανδία (έπειτα από δημοψήφισμα), η Φινλανδία, η Μάλτα, το Ηνωμένο Βασίλειο (πλην της Βορείου Ιρλανδίας) και η Γαλλία.

Σε πολλές από αυτές τις χώρες είχε προηγηθεί η αναγνώριση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο όμως παρέχει λιγότερα δικαιώματα, με την Δανία να έχει προηγηθεί όλων των χωρών το 1989.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σύμφωνο συμβίωσης παραμένει ο μοναδικός επίσημος τρόπος ένωσης ομόφυλων ζευγαριών στην Ουγγαρία, την Τσεχία, την Αυστρία, την Κροατία, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ελβετία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.