ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Siemens: Ο εισαγγελέας ζητεί να παραπεμφθεί σε δίκη ο Μιχάλης Χριστοφοράκος

Siemens: Ο εισαγγελέας ζητεί να παραπεμφθεί σε δίκη ο Μιχάλης Χριστοφοράκος

Να δικαστούν από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Μιχ. Χριστοφοράκος και έξι ακόμη πρόσωπα, για κατηγορίες που αφορούν στις συμβάσεις οι οποίες καταρτίστηκαν το 1999 για προμήθεια υλικού μεταξύ του ΟΣΕ και της Siemens, ζητεί με πρότασή του προς το συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Γιώργος Βούλγαρης.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας ζητεί να παραπεμφθούν σε σε δίκη οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Διονύσης Παναγιωτίδης, Christoph Michael Gebauer, Reinhard Herbert Siekaczek, Bryno Norbert Flad, Friedrich Smaxvil και Hans Martin Schabert.

Βασικό αδίκημα για το οποίο ζητείται η παραπομπή είναι αυτό της ενεργητική δωροδοκία από κοινού και κατ΄εξακολούθηση τελεσθείσα επί μακρό διάστημα και της οποίας το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και άλλα αδικήματα.
Ειδικότερα, η υπόθεση για την οποία ο εισαγγελέας ζητεί παραπομπή αφορά τρεις συμβάσεις οι οποίες καταρτίστηκαν το 1999 για προμήθεια υλικού μεταξύ του ΟΣΕ και της Siemens. Ο ΟΣΕ έχει διενεργήσει και σχετική πραγματογνωμοσύνη από την οποία σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτει ότι ζημιώθηκε από τις συμφωνίες με τη Siemens καθώς υπήρξε καθυστέρηση στην παράδοση του τροχαίου υλικού με αποτέλεσμα να υποστεί ζημία. Επιπλέον, υπάρχει η καταγγελία ότι προκειμένου να μην ισχύσουν οι ρήτρες για την καθυστέρηση δόθηκαν «μίζες» που ανέρχονται στο ποσό των 2 εκ ευρώ.

Ακόμη, με την εισαγγελική πρόταση ζητείται επίσης να διατηρηθεί η ισχύς των ενταλμάτων σύλληψης που έχει εκδοθεί σε βάρος των Μ. Χριστοφοράκου και Η. Siekaczek για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πλέον, την τελική απόφαση θα λάβει με βούλευμά του το συμβούλιο Εφετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.