Θεόφιλος Σεχίδης: «Ο κανίβαλος που άκουγε… Τσαϊκόφκσι» – Η ιστορία πίσω από τον εγκληματία (φωτό)

Θεόφιλος Σεχίδης: «Ο κανίβαλος που άκουγε… Τσαϊκόφκσι» – Η ιστορία πίσω από τον εγκληματία (φωτό)

Η υπόθεση του δολοφόνου Θεόφιλου Σεχίδη είναι γνωστή ακόμη και σήμερα, καθώς η Ελλάδα είχε συγκλονιστεί με το αποτρόπαιο έγκλημα του.

Στις 12 Φεβρουαρίου του 2019, ο Σεχίδης βρέθηκε νεκρός στα λουτρά του ψυχιατρείου κρατουμένων του Κορυδαλλού από συγκρατούμενούς του. Η αιτία θανάτου του ήταν ανακοπή καρδιάς, με τον Σεχίδη να αντιμετωπίζει σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα για τα οποία λάμβανε ιατρική αγωγή για αρκετά χρόνια.

Ήταν υπέρβαρος και εκείνο το πρωί αντιμετώπισε προβλήματα αναπνοής. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κρατουμένων όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Ο «Μακελάρης της Θάσου» πέθανε σε ηλικία 47 ετών.

Το χρονικό των δολοφονιών

Στην Ανάληψη της Θεσσαλονίκης, οι περίοικοι παρατήρησαν μια ασυνήθιστη κίνηση έξω από μια πολυκατοικία στις 8 Αυγούστου του 1996. Η αστυνομία είχε φτάσει στο σημείο για να συλλάβει τον τότε 24χρονο φοιτητή της Νομικής Κομοτηνής, Θεόφιλο Σεχίδη.

Αιτία ήταν η καταγγελία της θείας του, Ελένης, που έψαχνε τον σύζυγό της και θείο του συλληφθέντα από τις 19 Μαΐου. Ο θείος, Βασίλης Σεχίδης, ζούσε με την οικογένεια του στο Βέλγιο και είχε έρθει στην Ελλάδα στις 9 Μαΐου.

Αλλά ύστερα από δέκα μέρες η σύζυγός του έχασε τα ίχνη του. Κατήγγειλε αρχικά το περιστατικό στις αρχές του Βελγίου, χωρίς αποτέλεσμα. Τότε αποφάσισε να ταξιδέψει στην Ελλάδα όπου επικοινώνησε με τις ελληνικές αρχές, οι οποίες σε συνεργασία με την Ιντερπόλ, ξεκίνησαν την έρευνα.

Εκτός από τον θείο του Θεόφιλου Σεχίδη, εξαφανισμένοι από τις 20 Μαΐου ήταν και οι γονείς του, Δημήτρης και Μαρία, η αδερφή του Ερμιόνη, καθώς και η γιαγιά του. Η μεγαλύτερη αδερφή του έπασχε από σχιζοφρένεια. Ο Θεόφιλος ισχυρίστηκε αρχικά στις αρχές και στη θεία του, πως η οικογένειά του είχε μεταβεί στη Γερμανία όπου θα προσπαθούσε να εγκατασταθεί μόνιμα. Όσον αφορά τον θείο του, ισχυριζόταν πως είχε μεταβεί στην Ιταλία για άγνωστο λόγο.

Η θεία του κάτι είχε αρχίσει να υποπτεύεται, με τις υποψίες της να γίνονται ισχυρότερες όταν ο Θεόφιλος την επισκέφτηκε στον Τριπόταμο στις 3 Αυγούστου, όπου ζητούσε επίμονα να μάθει νέα για την τύχη της οικογένειάς του. Παρατήρησε μια περίεργη και ένοχη συμπεριφορά, με τον Σεχίδη να φάσκει και να αντιφάσκει, έχοντας συγχρόνως παράξενες αντιδράσεις.

Πέντε ημέρες αργότερα οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν στη Θεσσαλονίκη. Μετά από πολύωρη ανάκριση ο Θεόφιλος Σεχίδης ομολόγησε ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στην ιστορία της Ελλάδας, ένα έγκλημα που έμελλε να μελετηθεί από την διεθνή εγκληματολογία.

Στις 19 και 20 Μαΐου, ο Θεόφιλος Σεχίδης σκότωσε και τεμάχισε συνολικά 5 μέλη της οικογένειάς του στον Λιμένα της Θάσου. Τα μετέφερε σε σακούλες και τα πέταξε στην χωματερή της Καβάλας. Στις 9 Αυγούστου, οι αστυνομικοί τον μετέφεραν εκεί για να υποδείξει το σημείο.

«Ήθελαν να με σκοτώσουν» είπε στην απολογία του ο Σεχίδης. «Ήθελαν να με βγάλουν από τη μέση και πρόλαβα να τους σκοτώσω πρώτος. Υπήρχε συνομωσία σε βάρος μου. Βρισκόμουν εν αμύνη. Μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο επειδή ήξερα ότι ήμουν άλλης μάνας παιδί και δεν μου έλεγαν την αλήθεια. Τους ξέκανα, για να μην με ξεκάνουν».

Ο πρώτος φόνος ήταν αυτός του θείου του Βασίλη στις 19 Μαΐου. Ο Βασίλης Σεχίδης είχε μεταβεί στην Θάσο ύστερα από παράκληση του πατέρα του Θεόφιλου, ώστε να τον βοηθήσει να τον πείσουν να επισκεφθεί έναν ψυχίατρο. Η συζήτηση εκτραχύνθηκε και κατέληξε στον πρώτο φόνο. Ο Σεχίδης αγόρασε ένα όπλο και πήγε στο σπίτι. Εκεί διέπραξε και τους υπόλοιπους τέσσερις. Το περίεργο στην κατάθεση του ήταν πως ισχυρίστηκε πως όλοι οι συγγενείς του πριν τους σκοτώσει, τον απείλησαν με μαχαίρι. Μέχρι να σκοτώσει και την γιαγιά του, είχε αφαιρέσει τους εγκεφάλους των θυμάτων του και τους είχε βάλει στο ψυγείο!

«Δυο-τρεις εγκεφάλους τους έβγαλα και τους έβαλα στο ψυγείο. (…) Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, που αναφέρεται σε ανατομία του εγκεφάλου κ.λπ. Γι’ αυτό. Επειδή είχα ασχοληθεί μ’ αυτά. Είχα κάποιες ψυχιατρικές και ιατρικές γνώσεις και ήθελα να εξετάσω την ανατομία του ανθρώπινου εγκεφάλου. Αυτό είναι όλο. Δεν μετάνιωσα για τίποτα, καλά έκανα. Το ένα κεφάλι ήδη είχε σπάσει, τα μυαλά είχαν βγει, οπότε γιατί να μην τα βάλω στο ψυγείο…», δήλωσε ένα χρόνο μετά σε περιοδικό.

Ο Θεόφιλος Σεχίδης καταδικάστηκε σε πέντε φορές ισόβια. Στο δικαστήριο είπε πως δεν μετάνιωσε καθόλου επιδή δεν του έλεγαν ποια είναι η πραγματική του μητέρα και όλοι είχαν συνωμοτήσει εναντίον του. Ο Θεόφιλος Σεχίδης κρατούνταν στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και ήταν ένας από τους λίγους κρατούμενους που δεν είχε δεχθεί ούτε μια επίσκεψη όσα χρόνια παρέμεινε εκεί. Το 2017 είχε υποβάλλει αίτηση αποφυλάκισης με βάση τον νόμο Παρασκευόπουλου, αλλά η αίτηση απορρίφθηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.