ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πάτρα: Πορεία στους δρόμους από δεκάδες φορτηγά (βίντεο)

Πάτρα: Πορεία στους δρόμους από δεκάδες φορτηγά (βίντεο)

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας με τα φορτηγά τους πραγματοποίησαν σήμερα επαγγελματίες οδηγοί από ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, οι οποίοι θα κατευθυνθούν προς τα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που βρίσκονται στη Νέα Εθνική Οδό.

Μετά τις συναντήσεις που θα επιδιώξουν εκεί και τα ψηφίσματα που θα επιδώσουν θα επιστρέψουν στο σημείο της αφετηρίας τους μέσω της οδού Κανελλοπούλου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου τους στην Αχαΐα, Δημήτρης Κάκκος σημειώνει ότι ο κλάδος έχει καταστραφεί και οι επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση.

«Τα θέμα που έχουν προκύψει είναι πάρα πολλά μεταξύ άλλων είναι τα ακριβά διόδια που καλούμαστε να πληρώνουμε στους αυτοκινητόδρομους, η απαγόρευση κυκλοφορίας μας από τους παράδρομους των Εθνικών Οδών, το πρόβλημα με τους μετανάστες το λιμάνι της Πάτρας κ.α.».

Όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των Σωματείων που συμμετέχουν στην κινητοποίηση ενώ η οικονομική και κοινωνική κρίση συνεχίζεται αμείωτη, ο κλάδος των μεταφορών, αντί να στηριχθεί, να ενισχυθεί και να ανακουφιστεί ώστε να αντιμετωπίζει τα δεινά της εποχής, βιώνει συνεχή επιθετικά μέτρα που τον οδηγούν στον αφελληνισμό και την καταστροφή του.

Οι οδηγοί μάλιστα διαμαρτύρονται γιατί, όπως λένε, τους απαγορεύουν, «παράνομα» και «αντισυνταγματικά», να κινούνται στο 70% των δρόμων της χώρας (εννοούν τις παλαιές εθνικές οδούς και του παράδρομους των αυτοκινητοδρόμων) με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται δραματικά τα έξοδά τους σε κάθε μεταφορά με διόδια, καύσιμα, φθορές κ.α..

Παράλληλα κάνουν λόγο για ηλεκτρονική σκλαβιά καθώς με GPS θα παρακολουθούν πλέον τις πορείες των φορτηγών επιβάλλοντάς τους πρόστιμα αν κινούνται εκτός διοδίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης κάνουν λόγο για βαριά και άδικη φορολογία, ενώ επαναφέρουν επιτακτικά το πρόβλημα με το μεταναστευτικό που αντιμετωπίζει η Πάτρα.«Κύματα μεταναστών-προσφύγων προπηλακίζουν οδηγούς, καταστρέφουν εμπορεύματα συντηρώντας ένα κλίμα τρόμου και ανησυχίας», σημειώνουν τα Σωματεία των αυτοκινητιστών που συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.