Τραυματισμός δικηγόρου στα Εξάρχεια: 2 ύποπτοι για την επίθεση-Ένα μέλος του Ρουβίκωνα στους συλληφθέντες των επεισοδίων

Τραυματισμός δικηγόρου στα Εξάρχεια: 2 ύποπτοι για την επίθεση-Ένα μέλος του Ρουβίκωνα στους συλληφθέντες των επεισοδίων

Η ΕΛ.ΑΣ έχει συλλέξει στοιχεία για δύο υπόπτους, δύο νεαρούς κουκουλοφόρους που ξεχωρίζουν από τα βίντεο τηλεοπτικών σταθμών και φέρονται να έχουν συμμετοχή στην δολοφονική επίθεση σε βάρος της δικηγόρου-καθηγήτριας εγκληματολογίας Νατάσσας Τσουκαλά. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους δύο φορά χαρακτηριστική μπλούζα με τους αστυνομικούς να αναζητούν «καθαρότερα» πλάνα προσώπου.

Από το σημείο της επίθεσης οι αστυνομικοί έχουν βρει και έχουν εντοπίσει δύο ναυτικές φωτοβολίδες, τρεις αυτοσχέδιους πυροσωλήνες εκτόξευσης τους, δύο «βλήματα» των φωτοβολίδων (ένα από το πόδι του θύματος), μαχαίρι, βόμβες μολότοφ, κάποιες μπλούζες, μπουφάν και κουκούλες.
Όλα τα στοιχεία βρίσκονται στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την εξαγωγή αξιοποιήσιμου γενετικού υλικού, καθώς ενδεχομένως να οδηγήσει στην ταυτοποίηση DNA.

Την Παρασκευή το βράδυ μετά τον τραυματισμό της δικηγόρου, η αστυνομία προχώρησε σε 23 προσαγωγές και 16 συλλήψεις, οι οποίες προήλθαν όταν διμοιρίες των ΜΑΤ κατάφεραν να κυκλώσουν μια πολυάριθμη ομάδα κουκουλοφόρων στις οδούς Τοσίτσα, Σπύρου Τρικούπη, Στουρνάρη και Σολωμού.

Μεταξύ των συλληφθέντων και των προσαχθέντων είναι 9 Έλληνες, 2 Γάλλοι, 2 Γερμανοί, 1 Ιταλός, 1 Λιθουανός και ένας Ιρακινός.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας 30χρονος μέλος της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, ο οποίος είχε συμμετάσχει στις παρεμβάσεις της ομάδας στην Εφορία Ψυχικού και στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Μάλιστα, τα μέλη του Ρουβίκωνα είχαν βγάλει κάλεσμα συμπαράστασης κατά την μεταφορά του στα δικαστήρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.