Ελεύθεροι οι νατοϊκοί στρατιωτικοί που ξυλοκόπησαν 37χρονο στα Χανιά – Έφυγαν με τα πλοία τους (φωτό) (upd)

Ελεύθεροι οι νατοϊκοί στρατιωτικοί που ξυλοκόπησαν 37χρονο στα Χανιά – Έφυγαν με τα πλοία τους (φωτό) (upd)

(Ανανέωση 10:35) Ελεύθεροι αφέθηκαν από Μονομελές Πλημμελειοδικείο οι δύο Βρετανοί στρατιωτικοί οι οποίοι κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν σε βάρος ενός 37χρονου Χανιώτη το βράδυ της Παρασκευής,

Οι δυο στρατιώτες που βρίσκονται στα Χανιά στο πλαίσιο της νατοϊκής άσκησης “ΝΗΡΙΗΣ 2017” βαρύνονταν με την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Οι δυο τους υπηρετούν σε δυο διαφορετικά πολεμικά πλοία από τα οποία έχει διοριστεί δικηγόρος ο οποίος όμως βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Για τον λόγο αυτό, ζήτησαν οι δυο κατηγορούμενοι και πήραν αναβολή για να οριστεί τακτική δικάσιμος, παρά τις προσπάθειες της πολιτικής αγωγής να οριστεί άλλος συνήγορος.

Εκπρόσωπος των κατηγορουμένων επεσήμανε ότι πρέπει το δικαστήριο να δώσει αναβολή επειδή δεν έχει εκδοθεί ακόμα ιατροδικαστικό πόρισμα, ενώ η πολιτική αγωγή από την πλευρά της τόνισε στο δικαστήριο πως υπήρξε κωλυσιεργία, ωστόσο υπάρχουν βεβαιώσεις του νοσοκομείου Χανίων για τις σωματικές βλάβες που προκλήθηκαν στον 37χρονο Χανιώτη.

Ο εισαγγελέας δέχτηκε την πρόταση της πλευράς των κατηγορουμένων και πρότεινε αναβολή. Το δικαστήριο αποφάσισε αναβολή της εκδίκασης στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για την ερχόμενη Τρίτη, ώστε να προσκομιστεί το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Βέβαια, η δίκη θα γίνει ερήμην των δυο κατηγορουμένων, εφόσον δεν θα βρίσκονται την επόμενη Τρίτη στα Χανιά, αφού αφέθηκαν ελεύθεροι για να φύγουν σήμερα με τα πολεμικά πλοία στα οποία υπηρετούν.

———————————-

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα οι δυο στρατιώτες οι οποίοι κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν σε βάρος ενός 37χρονου Χανιώτη το βράδυ της Παρασκευής, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο.

Οι δυο στρατιώτες που βρίσκονται στα Χανιά στο πλαίσιο της νατοϊκής άσκησης «ΝΗΡΙΗΣ 2017» βαρύνονται με την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Να σημειωθεί ότι το πολεμικό πλοίο στο οποίο υπηρετούν οι δυο στρατιώτες είναι προγραμματισμένο να αποπλεύσει στις 9 το πρωί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με πληροφορίες από flashnews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.