Στο ΜΟΔ Αθηνών η δίκη της γυναίκας που πυροβόλησε τον άντρα της ενώ αυτός κοιμόταν

Στο ΜΟΔ Αθηνών η δίκη της γυναίκας που πυροβόλησε τον άντρα της ενώ αυτός κοιμόταν

Στις αίθουσες του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών αναβιώνει και πάλι ένα στυγερό έγκλημα με θύμα έναν 44χρονο άνδρα υπάλληλο ασφαλείας σε ιδιωτική εταιρεία.

Στο εδώλιο του πρωτοβάθμιου κακουργιοδικείου, η σύζυγός του, η οποία κατηγορείται ότι τον σκότωσε πριν πέντε χρόνια στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού τους, στο Αιγάλεω Αττικής.

Τι αναφέρει το βούλευμα

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της 22 Ιουνίου 2012. Ο 44χρονος είχε επιστρέψει στο σπίτι του, μετά την εργασία του. Εκεί, βρίσκονταν η σύζυγός του και κατηγορούμενη και ο ένας γιος τους. Λίγο αργότερα, επέστρεψε και το άλλο τους παιδί από τη νυχτερινή του έξοδο.

Ο άτυχος άνδρας κάθισε για λίγη ώρα στον υπολογιστή του ενώ η σύζυγος του έβλεπε τηλεόραση στο παιδικό δωμάτιο με το μικρότερο γιο της. Γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα, ο 44χρονος πήγε για ύπνο και αποκοιμήθηκε σχεδόν αμέσως. Μία ώρα μετά και σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, η κατηγορούμενη αφού βεβαιώθηκε ότι όλοι στην οικία είχαν κοιμηθεί, πήρε το πιστόλι που βρισκόταν δίπλα στο σύζυγό της και τον πυροβόλησε στο κεφάλι. Στη συνέχεια πέταξε το όπλο κάτω από τον καναπέ του σαλονιού και ξάπλωσε στο κρεβάτι του γιου της, παριστάνοντας ότι μόλις είχε ξυπνήσει από το θόρυβο. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, σηκώθηκαν και οι δύο και πήγαν στην κρεβατοκάμαρα, όπου βρήκαν τον 44χρονο μέσα σε μια λίμνη αίματος. Μετά τις προτροπές κάποιων γειτόνων που έσπευσαν στο διαμέρισμα, ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ. Όμως, όταν έφθασε το ασθενοφόρο, ήταν ήδη πολύ αργά.

“Μπήκε διαρρήκτης και τον σκότωσε”

Αρχικά η κατηγορούμενη είπε στην Αστυνομία ότι στο σπίτι μπήκε διαρρήκτης. Ο σύζυγός της τον κατάλαβε και ο διαρρήκτης τον πυροβόλησε για να ξεφύγει. Στην απολογία της, ενώπιον των ανακριτικών υπαλλήλων, υποστήριξε ότι ο 44χρονος σύζυγός της τής ζήτησε να πάει στο κρεβάτι το όπλο, γεγονός που συνήθιζε για λόγους ασφαλείας.

Μετά από μισή ώρα, η κατηγορούμενη επέστρεψε στην κρεβατοκάμαρα και ξάπλωσε. Το δεξί της χέρι ακουμπούσε το όπλο και αποφάσισε να το μετακινήσει επειδή φοβήθηκε. Τότε ακούστηκε ένα δυνατό μπαμ. Όμως η ίδια, υποστήριξε, θεώρησε ότι δεν θα την πίστευαν ότι επρόκειτο για ατύχημα και γι’ αυτό αποφάσισε να πει στην Αστυνομία ότι μπήκε διαρρήκτης.

Ενώπιον της ανακρίτριας, ωστόσο, αρνήθηκε συλλήβδην τις κατηγορίες, ισχυριζόμενη ότι το περιεχόμενο της προανακριτικής κατάθεσης οφείλεται στον εκφοβισμό που δέχθηκε από αστυνομικούς. Η ίδια επανέλαβε την εκδοχή του τρίτου αγνώστου ατόμου που εισήλθε στο διαμέρισμα.

“Να δικαιωθεί η ψυχή του 5 χρόνια μετά”

“Τον Ιούνιο του 2012, ο γιος και αδερφός των εντολέων μας βρέθηκε νεκρός εντός της οικίας του στο Αιγάλεω, με μια σφαίρα στο κεφάλι από βολή πυροβόλου όπλου. Για τη στυγερή αυτή δολοφονία έχει παραπεμφθεί και δικάζεται ως κατηγορούμενη η σύζυγός του, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσης σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως πολιτικώς ενάγοντες, οι εντολείς μας πιστεύουν ότι από το σύνολο τις δικογραφίας και τις επαρκείς ενδείξεις ενοχής της κατηγορουμένης, εκείνη δολοφόνησε το γιο και αδερφό τους, έχοντας προαποφασίσει και προμελετήσει το έγκλημά της και εκτελώντας τον εν ψυχρώ, την ώρα που αυτός κοιμόταν. Οι εντολείς μας έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη και εκτιμούν ότι κατά την αποδεικτική διαδικασία θα αποδειχθεί η ενοχή της κατηγορουμένης, ώστε εκείνη να κριθεί ένοχη και να καταδικασθεί, προκειμένου να δικαιωθεί πέντε χρόνια μετά τον άδικο θάνατό του, η ψυχή του δικού τους ανθρώπου”, δηλώνουν, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, Γεώργιος Γεωργόπουλος και Βασίλειος Δεδελούδης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.