ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Κατερίνη: Συλλήψεις μελών εγκληματικής σπείρας

Κατερίνη: Συλλήψεις μελών εγκληματικής σπείρας

Μπορεί να πέρασαν τέσσερις μήνες μετά την εξιχνίαση της δράσης μιας τριμελούς ομάδας διαρρηκτών που χτυπούσαν επιχειρήσεις σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Αττικής, όμως εν τέλει η Αστυνομία έφτασε στη σύλληψη και των συνεργών τους.

Όπως αποκαλύφθηκε, συμμετείχαν σε αυτήν άλλα επτά άτομα και ο αριθμός των κλοπών που διέπραξαν έφτασε τις 42, ενώ εμπλέκονται και σε υποθέσεις εκβίασης και τοκογλυφίας!

Από την έρευνα της Ασφάλειας Κατερίνης είχε συλληφθεί στις 28 Ιουλίου ένας 32χρονος Έλληνας και είχαν ταυτοποιηθεί άλλος ένας 34χρονος Έλληνας και ένας 38χρονος Βούλγαρος. Τώρα, ταυτοποιήθηκαν άλλοι επτά Έλληνες χρόνων ηλικίας 30 ως 40 και εξιχνιάστηκαν επιπλέον 26 κλοπές και απόπειρες σε Πιερία, Λάρισα και Θεσσαλονίκη που έγιναν από τον περασμένο Μάρτιο ως και τον Ιούνιο σε σπίτια και καταστήματα με λεία που ξεπερνάει τα 167.000 ευρώ! Η συμπληρωματική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Τον Ιούλιο, είχαν εξιχνιαστεί επτά κλοπές και τέσσερις απόπειρες σε επιχειρήσεις με λεία μετρητά 62.400 ευρώ, πέντε οχήματα, έναν υπολογιστή και καταγραφικά συστήματα, άλλες δυο κλοπές και μια απόπειρα σπίτια με λεία κοσμήματα αξίας 34.000 ευρώ, ένα όχημα και 500 ευρώ. Ακόμη, είχε αποκαλυφθεί πως είχαν κλέψει πέντε πινακίδες κυκλοφορίας τις οποίες τοποθετούσαν σε οχήματα που χρησιμοποιούσαν, ενώ είχαν προσπαθήσει να αποκολλήσουν με κλεμμένο Ι.Χ. φορτηγό ένα ΑΤΜ και να διαρρήξουν τις εγκαταστάσεις σιδηροδρομικού σταθμού!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα μέλη της σπείρας είχαν εκβιάσει τον ιδιοκτήτη δυο κλεμμένων οχημάτων και του είχαν πάρει 7.200 ευρώ για να του τα επιστρέψουν, ενώ άλλα 2.000 ευρώ είχαν απαιτήσει από έναν επιχειρηματία για να του επιστρέψουν τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του που είχαν αρπάξει! Τέλος, στο σπίτι του 32χρονου είχε βρεθεί το πιστόλι που είχε κλαπεί τον Δεκέμβριο του 2015 από σπίτι αστυνομικού στην Αττική. Ο ίδιος κατηγορείται και για τοκογλυφία, καθώς τον Απρίλιο έδωσε δάνειο ύψους 5.000 ευρώ σε έναν 39χρονο με ιδιαίτερα δυσβάσταχτους όρους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.