ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κινητοποίηση ενάντια στη Black Friday από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων έξω από το υπουργείο Εργασίας

Κινητοποίηση ενάντια στη Black Friday από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων έξω από το υπουργείο Εργασίας

Ένταση με την κινητοποίηση ενάντια στη “Black Friday” έχει προκληθεί από την διαμαρτυρία του ΣυλλόγουΚινη Εμποροϋπαλλήλων έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους: “Black Friday οργανώνουν για ακόμη μία χρονιά οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου και οι εμποροϋπάλληλοι καλούνται να δουλέψουν 11ωρα και 12ωρα, να αλλάξουν το ρεπό τους και να εργαστούν κάτω από καθεστώς έντονης πίεσης. Μια κατάσταση βέβαια που δεν διαφέρει σε τίποτα απο την καθημερινότητα που ζουν μέσα στα καταστήματα χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα τονίζουν πως ειναι δεκάδες οι καταγγελίας αυτές τις ημέρες στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας απο υπαλλήλους για τις απαιτήσεις των εργοδοτών για την λεγόμενη “Μαύρη Παρασκευή” αλλά και για τις προετοιμασίες για το εορταστικό ωράριο.
Την ίδια ώρα προαναγγέλουν την κινητοποίηση του σωματείου τους για την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στο υπουργείο Εργασίας απαιτώντας: να προχωρήσουν σε ελέγχους και επιβολή προστίμων με τις αρμόδιες υπηρεσίες, στους εργοδότες που καταστρατηγούν ωράρια και συμβάσεις εργασίας προκειμένου να προστατεύουν οι εργαζόμενοι. Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης 12ωρο των εργαζομένων ανάμεσα στις βάρδιες τους. Οι εργαζόμενοι να πάρουν επιπλέον ρεπό. Και να πληρωθούν κανονικά οι παραπανω ώρες εργασίας εργασίας των εργαζομένων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.