«Έσβησε» ο εθελοντής-πυροσβέστης που πήγε να βοηθήσει σε πυρκαγιά στην Νεμούτα

«Έσβησε» ο εθελοντής-πυροσβέστης που πήγε να βοηθήσει σε πυρκαγιά στην Νεμούτα

Τον χαμό του Δημήτρη Φλέσσα που είχε τραυματιστεί σοβαρά στην πυρκαγιά της 17ης Οκτωβρίου, θρηνεί από χθες η Νεμούτα, αφού λίγο πριν τις 3:00 το μεσημέρι, μετά από δύσκολη μάχη για τη ζωή του, κατέληξε στο κρεβάτι της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Θριάσιου Νοσοκομείου Ελευσίνας…

Είναι η 3η φορά, μέσα σε λίγους μήνες, που ένας συνάνθρωπος τους χάνεται με τραγικό τρόπο. Πρώτα ο Κώστας Μαντάς, που τον περασμένο Ιούνιο βρήκε φρικτό θάνατο, όταν το αυτοκίνητό του τυλίχθηκε στις φλόγες, στην παλιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας. Μετά, στις αρχές Αυγούστου, ο Κώστας Παπαηλιού χάθηκε στο δάσος και μετά από πολυήμερες έρευνες, εντοπίστηκε νεκρός. Και τώρα, ο Δημήτρης Φλέσσας, που «χάθηκε», προσπαθώντας να σώσει το χωριό και το δάσος από την πυρκαγιά.

Πήγε να βοηθήσει και κάηκε

Το μεσημέρι της Τρίτης 17 Οκτωβρίου σήμανε συναγερμός στη Νεμούτα, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην δασική περιοχή κοντά στην Ελαία. Ο Δημήτρης Φλέσσας, ήταν από τους πρώτους που έτρεχε να βοηθήσει, αφού ως κάτοικος της περιοχής και κυνηγός, ήξερε το δάσος σπιθαμή προς σπιθαμή. Ρίχτηκε στη μάχη με τις φλόγες και προσπαθούσε να βοηθήσει ώστε και το φαράγγι της Νεμούτας και τους 40 καταρράκτες να μην καεί αλλά και η φωτιά να μην φτάσει στο χωριό. Το ίδιο είχε κάνει και λίγες εβδομάδες νωρίτερα, σε άλλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει κοντά στην περιοχή της Ελαίας και ήταν αυτός που έσωσε το σπίτι της αδελφής τους Βασιλικής.

Σ’ αυτή είπε και τα τελευταία του λόγια, αφού τραυματισμένος σοβαρά και με εγκαύματα, βρήκε το κουράγιο και τη δύναμη να της τηλεφωνήσει, λέγοντας της «κάηκα αδελφή μου». Αλλά, δεν μπορούσε να της πει που είναι, για να τον βοηθήσουν. Λίγη ώρα αργότερα, εντοπίστηκε από πυροσβέστες και κατοίκους, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου και από εκεί, αφού του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, διακομίσθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο της Ελευσίνας.

Για έξι περίπου εβδομάδες, έδινε μάχη για τη ζωή του, με τους γιατρούς να κάνουν ότι είναι δυνατό για να τον βοηθήσουν. Υποβλήθηκε σε αρκετές επεμβάσεις, αλλά ο οργανισμός του απέρριπτε τα μοσχεύματα, ενώ ακόμα και οι προσπάθειές τους να τον αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα υποστήριξης, δεν είχαν αποτέλεσμα.

Σιγά – σιγά οι δυνάμεις τους λιγόστευαν και χθες το μεσημέρι, κατέληξε, βυθίζοντας στο πένθος τα αδέλφια του Βασιλική και Γιώργο αλλά και την αγαπημένη του μητέρα, Ευγενία, που αγωνιούσε για την τύχη του παιδιού της.

Άνθρωπος της δουλειάς

Η τραγική είδηση «ταξίδεψε» γρήγορα στο χωριό, που βυθίστηκε για μια ακόμα φορά στο πένθος. Όλοι, είχαν να πουν μια καλή κουβέντα για τον Δημήτρη. Εργατικός και τίμιος, ασχολιόταν με τις αγροτικές εργασίες, αλλά δεν ήταν λίγες οι φορές που δούλευε μεροκάματα και στην οικοδομή, αφού τα χέρια του «έπιαναν». Αγαπούσε το κυνήγι και κάθε χειμώνα περνούσε αρκετές ώρες στο δάσος.

Κι όταν δεν κυνηγούσε, βρισκόταν με φίλους και τα έλεγαν στο καφενείο. Ήταν άνθρωπος της παρέας και του άρεσε η μουσική και η διασκέδαση. Γι’ αυτό και δεν έλειπε από τα πανηγύρια και των γειτονικών χωριών, στα οποία ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Το τελευταίο αντίο

Η κηδεία του, θα γίνει την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, στις 11:00 το πρωί, στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Νεμούτας.

Εκεί, η οικογένειά του, οι συγγενείς, οι συγχωριανοί και φίλοι, θα τον αποχαιρετίσουν για τελευταία φορά και θα τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία, στη γη της Νεμούτας, την οποία αγάπησε, προστάτευσε και υπηρέτησε όλα τα χρόνια της ζωής του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: patrisnews.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.