ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κάλυμνος: Πόρισμα σοκ από τον ιατροδικαστή – Για 36 ώρες χαροπάλευε ο 21χρονος φοιτητής

Κάλυμνος: Πόρισμα σοκ από τον ιατροδικαστή – Για 36 ώρες χαροπάλευε ο 21χρονος φοιτητής

Φρικτό τέλος φαίνεται πως είχε ο 21χρονος φοιτητής στην Κάλυμνο, Νίκος Χατζηπαύλου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση. Για περίπου 36 ώρες, ο φοιτητής ζούσε χωρίς βοήθεια, εκτεθειμένος στη φύση, μέχρι που έχασε τη ζωή του από το σοκ που δημιούργησαν οι κακώσεις και η φυσική εξάντληση.

«Υπολογίζω ότι έζησε για τουλάχιστον μιάμιση μέρα από τον τραυματισμό του. Κάπου ήταν πεσμένος ή κρυμμένος. Ενδεχομένως να είχε ανακτήσει κάποιες αισθήσεις και ο ίδιος κάποια στιγμή και να προσπάθησε να καλυφθεί. Θεωρώ αδύνατον να είχε μετακινηθεί σε απόσταση. Κάπου εκεί ήταν» ήταν οι δηλώσεις ιατροδικαστή, κ. Παναγιώτη Κοτρέτσου.

Ο θάνατος ήρθε ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων αλλά και της σωματικής εξάντλησης, που προήλθαν από «ατύχημα, κάποιου είδους πτώση εκεί στους βράχους», καθώς έχει αποκλειστεί το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας . Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, «αιτία θανάτου συνολικά είναι οι κακώσεις σε συνδυασμό με φυσική εξάντληση και σοκ. Ο θάνατος ήρθε αρκετό διάστημα μετά το ατύχημα. Το παιδί χτύπησε και έμεινε αβοήθητο».

Ο φοιτητής φαίνεται ότι ήταν “μέσα στα πόδια” των αρχών που έψαχναν να τον εντοπίσουν, χωρίς να τα καταφέρουν. Από το σημείο που είχαν περάσει πολλές φορές άνδρες της πυροσβεστικής, κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών, που είχε ταξιδέψει από την Αθήνα και εθελοντές διασώστες. Όμως κανείς δεν τον είχε δει, μέχρι που τον εντόπισε τυχαία, ένας 15χρονος μαθητής, έξι μέρες μετά την εξαφάνισή του.

«Δεν είναι υποχρεωτικό ότι θα βρεις αυτό που ψάχνεις. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να ψάχνεις κάποιον, να είναι στα πόδια σου και να μην το βλέπεις. Έχει ξανασυμβεί και πρόσφατα. Να ψάχνει όλο το σύμπαν και να μην καταφέρει κάποιος κάτι», σημειώνει ο κ. Κοτρέτσος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.