Υπ. Μεταναστευτικής: Τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν είναι σημαντικά από την διακοπή των εργασιών στη Χίο

Υπ. Μεταναστευτικής: Τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν είναι σημαντικά από την διακοπή των εργασιών στη Χίο

Η προσωρινή διαταγή για διακοπή των εργασιών επέκτασης του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στο Χαλκειός Χίος, έφερε απάντηση από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η οποία σχολιάζει ότι «τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι σημαντικά ενόψει του χειμώνα».

Οι ίδιες πηγές αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη δικαστική απόφαση, ωστόσο επιρρίπτουν ευθύνες στο δήμο Χίου για την απόφασή του να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της επέκτασης του ΚΥΤ, λέγοντας ότι «ο δήμος φέρει την ευθύνη για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί με την εξέλιξη αυτή. Οι πρόσφυγες και μετανάστες με την τοπική κοινωνία και την ελληνική πολιτεία θα αντιμετωπίσουν από κοινού την κατάσταση».

Την ερχόμενη Τρίτη, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, κάτοικοι του νησιού θα συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει ο δήμος Λέσβου έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με αίτημα να γίνει αποσυμφόρηση των νησιών από πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι πηγές του υπουργείου απαντούν ότι «πρέπει να σταματήσει η υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα για τους πρόσφυγες και μετανάστες από αυτούς που κάνουν κινήσεις χωρίς να λαμβάνουν ούτε κατ’ ελάχιστον υπόψη τους τα προβλήματα που τους δημιουργούν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτουν, τον τελευταίο μήνα έχουν μετακινηθεί 3.513 αιτούντες άσυλο από τα νησιά προς την ενδοχώρα, εκ των οποίων οι 548 από τη Χίο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.