Πάνω από 170.000 βασιλόπιτες θα ετοιμάσουν για τους καταναλωτές της Θεσσαλονίκης

Πάνω από 170.000 βασιλόπιτες θα ετοιμάσουν για τους καταναλωτές της Θεσσαλονίκης
Περισσότερες από από 170.000 βασιλόπιτες αναμένεται να φτιαχτούν στα 500 αρτοποιεία του νομού Θεσσαλονίκης ενόψει του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς, με την τιμή τους να κυμαίνεται και φέτος στα περσινά επίπεδα, ήτοι 10,50-12,50 ευρώ/κιλό, παρά τη σημαντική αύξηση στο κόστος του βουτύρου, που σκαρφάλωσε στα 8-9 ευρώ/κιλό, από 5,40 ευρώ/κιλό το 2016, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας», Έλσα Κουκουμέρια.
Πάντως, μέχρι στιγμής η κίνηση στα αρτοποιεία «δεν θυμίζει σε τίποτα Δεκέμβριο», υπογράμμισε η ίδια και πρόσθεσε «ο λόγος που πιέζουμε διαρκώς το μηδαμινό πλέον περιθώριο κέρδους μας εμείς οι αρτοποιοί, οφείλεται στο να κρατήσουμε την πελατεία μας. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά και άρα δεν έχει νόημα να αυξάνουμε τιμές και να μας μένουν τα προϊόντα στα ράφια».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η ίδια τόνισε: «Μπορεί οι τιμές όλων των ειδών στους φούρνους να είναι υψηλότερες από 80 λεπτά έως και 2 ευρώ το πολύ, σε σχέση με άλλα σημεία πώλησης, ωστόσο τα προϊόντα που πωλούνται στα μαγαζιά μας είναι πιστοποιημένα για την ποιότητά τους και φρέσκα».
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο αυτό, η ίδια προέτρεψε εκ νέου τους καταναλωτές να μην κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα των προϊόντων που βάζουν στο οικογενειακό τραπέζι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «στους φούρνους του νομού ο κουραμπιές έχει γεύση κουραμπιέ και το μελομακάρονο μελομακάρονου, ενώ οι βασιλόπιτες που φτιάχνουμε κρύβουν μέσα τους πέραν του τυχερού φλουριού, αγάπη και μεράκι».
Με τη φράση «δημιουργούμε χρέη και κάποια στιγμή η φούσκα θα σκάσει», η κ. Κουκουμέρια περιέγραψε με μελανά χρώματα αυτό που βιώνουν οι αρτοποιοί τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γίνεται της ρύθμισης». «Φυτοζωούμε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς, αφού και να θέλουν κάποιοι να κατεβάσουν ρολά δεν μπορούν να το πράξουν λόγω οικονομικής δυσχέρειας».
Για αυτόν τον λόγο, σύμφωνα με την ίδια δεν καταγράφεται μεγάλος ο αριθμός των αρτοποιείων, που κατέβασαν ρολά τα τελευταία χρόνια, αλλά όπως υπογράμμισε: «Το 95% των φούρνων στον νομό Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο κόκκινο». ‘Οπως πρόσθεσε, στην περίπτωση αυτών των φούρνων, η επιβίωση κρέμεται από μια κλωστή. Κατά την ίδια, «δυστυχώς σήμερα μόνο τα κομμωτήρια δεν πουλάνε ψωμί» και αν δεν ληφθούν μέτρα προστασίας των αρτοποιείων δεν αποκλείεται να «εκλείψουν στη χώρα μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.