ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Φωκίδα: Διάσωση 4 ατόμων που είχε ακινητοποιηθεί το αμάξι τους

Φωκίδα: Διάσωση 4 ατόμων που είχε ακινητοποιηθεί το αμάξι τους

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα για τους 4 εκδρομείς στη Φωκίδα, των οποίων ακινητοποιήθηκε το αμάξι τους.

Το περιστατικό έγινε στα παγωμένα Βαρδούσια σε υψόμετρο 2.000 μέτρων. Έπειτα από πολλές προσπάθειες, οι πυροσβέστες μετέφεραν με ασφάλεια, στο χωριό Αθανάσιος Διάκος, τα τέσσερα άτομα από τη στιγμή που κρίθηκε ιδιαίτερα επικίνδυνο μέσα στη νύχτα να γίνει η μεταφορά των οχημάτων τους.

Όλα ξεκίνησαν, χθες λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, όταν πέντε φίλοι που επέβαιναν σε 4 αυτοκίνητα και κινούνταν με κατεύθυνση από την Αρτοτίνα προς το χωριό Αθανάσιος Διάκος της Φωκίδας διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν την πορεία τους, λόγω παγετού. Το ένα μάλιστα από τα αυτοκίνητα ντελαπάρισε και ακινητοποιήθηκε.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και δύο πυροσβεστικά από το Λιδωρίκι και από την ‘Αμφισσα κατευθύνθηκαν στην περιοχή, ενώ ένα ειδικό ερπυστριοφόρο της 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία αναχώρησε για τα Βαρδούσια. Στις 8 το βράδυ ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της επιχείρησης καθώς οι πυροσβέστες έφτασαν κοντά στα ακινητοποιημένα οχήματα και απομάκρυναν ένα άτομο που είχε καταληφθεί από κρίση πανικού.

Όταν αργότερα έφτασε στην περιοχή το ερπυστριοφόρο της ΕΜΑΚ διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει κάτω από τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί και εκτιμήθηκε ότι θα πρέπει να μείνει σε απόσταση 2,5 χλμ, περίπου.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, νέες δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ έφυγαν από τη Λαμία για τα Βαρδούσια, ενώ στο χωριό Αθανάσιος Διάκος στήθηκε κέντρο επιχειρήσεων από όλους τους εμπλεκόμενους που προσπαθούσαν να μεταφέρουν τους αποκλεισμένους με ασφάλεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με σχοινιά και με ανθρώπινη αλυσίδα, οι πυροσβέστες άρχισαν σιγά σιγά να μεταφέρουν τα 4 άτομα για να φτάσουν μέχρι τα πυροσβεστικά αυτοκίνητα ενώ λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.