ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Διαδηλώσεις και πορεία μέχρι την Αμερικανική Πρεσβεία

Διαδηλώσεις και πορεία μέχρι την Αμερικανική Πρεσβεία

Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, με περισσότερα από 12.000 άτομα να διαδηλώνουν κατά της φτώχειας, των φόρων και της ανεργίας.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκε στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Λίγο μετά τις 12:00 πραγματοποίησε πορεία προς την Βουλή, με βασικό σύνθημα «Το τερματίσατε». Οι συγκεντρωμένοι είπαν ένα βροντερό «όχι» στον προϋπολογισμό λιτότητας, αλλά και σε κάθε αδιέξοδη και ανάλγητη κυβερνητική πολιτική που έχει «στραγγαλίσει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Στις 10:30 συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια τα μέλη του ΠΑΜΕ. Στην συνέχεια, κρατώντας δυο σημαίες της Παλαιστίνης πραγματοποίησαν πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία.

Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια βρέθηκε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δήλωσή του επισήμανε:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την αθλιότητα, συνεχίζει τη βρώμικη δουλειά σε βάρος του ελληνικού λαού. Όσο πιο γρήγορα ξεπεραστούν αυταπάτες, ψεύτικες προσδοκίες, απογοητεύσεις, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να ανοίξουμε το δρόμο, έτσι ώστε να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά αντιλαϊκά μέτρα, να ανακτηθούν οι απώλειες για τους εργαζόμενους από τα χρόνια της κρίσης, να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία και οικονομία. Η υπόθεση βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στα χέρια της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων της πατρίδας μας. Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά άμεσα, με αλλαγή του αρνητικού συσχετισμού δύναμης, μέσα στα εργατικά σωματεία, μέσα στους συλλόγους, με συμμετοχή στις αρχαιρεσίες, στις διαδικασίες του μαζικού κινήματος, με ισχυροποίηση του ΚΚΕ, με ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας, όλων των καταπιεσμένων και αδικημένων αυτής της χώρας».

Η σημερινή 24ωρη απεργία είναι η 45η από το 2010 που άρχισαν να εφαρμόζονται τα μέτρα των μνημονίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα συνδικάτα αντιδρούν στην αντεργατική και φορομπηχτική πολιτική, η οποία συνεχίζεται και αποτυπώνεται και στο νέο προϋπολογισμό, αλλά και σε κάθε μέτρο και στόχευση που οδηγεί σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών τους δικαιωμάτων.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.