ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Καταγγελίες για πολύ γνωστό εστιατόριο στο Μανχάταν ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά κοπέλες σε «ειδικό δωμάτιο» (φωτό)

Καταγγελίες για πολύ γνωστό εστιατόριο στο Μανχάταν ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά κοπέλες σε «ειδικό δωμάτιο» (φωτό)

Το Spotted Big, ένα από τα δημοφιλέστερα εστιατόρια στο Μανχάταν, στο οποίο έχουν δειπνήσει από τα μεγαλύτερα ονόματα της Αμερικής, φαίνεται να είχε ένα δωμάτιο βιασμού. Την αποκάλυψη έφερε στο φως η New York Times.

Η αποκάλυψη έγινε μετά από καταγγελίες γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση από τον συνιδιοκτήτη του εστιατορίου Κέν Φριντμαν, καθώς και για τον κοκκινομάλλη φημισμένο σεφ, Μάριο Μπατάλι.

Ωστόσο, οι λεπτομέρειες του ρεπορτάζ είναι σοκαριστικές, καθώς σύμφωνα με τις γυναίκες που κατήγγειλαν το γεγονός, ο τελευταίος όροφος του εστιατορίου είχε μετατραπεί σε… δωμάτιο βιασμού.

Το απαγορευμένο τρίτο δωμάτιο φαίνεται πως ήταν το μυστικό του Φριντμαν, του σεφ καθώς μερικών μελών του εστιατορίου, οι οποίοι συγκεντρώνονταν εκεί όταν το εστιατόριο έκλεινε, κάνοντας πράξη τις άρρωστες ορέξεις τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο συνιδιοκτήτης είχε αναφέρει σε όσους είχαν πρόσβαση πως σε αυτό τον όροφο οι κανόνες του εστιατορίου δεν ίσχυαν, με αποτέλεσμα όσοι παρευρίσκονταν εκεί να μπορούν να επιτίθενται σεξουαλικά στις γυναίκες υπαλλήλους.

Η Τζέιμι Σιτ, πρώην διευθύντρια του εστιατορίου, δήλωσε ότι ήταν κατά τη διάρκεια ενός πάρτι το 2008, όταν αναγκάστηκε να επέμβει, καθώς είδε στην κάμερα ασφαλείας ότι ο Μπατάλι, μεθυσμένος, τράβαγε, χτυπούσε και φιλούσε μια γυναίκα που φαινόταν να έχει χάσει τις αισθήσεις της.

Ο σεφ, Μάριο Μπατάλι.

Εν τω μεταξύ, ακόμη μία πρώην υπάλληλος αποκάλυψε στους Times, ότι το παρατσούκλι του Μπατάλι ήταν «Κόκκινη Απειλή». «Είχε προσπαθήσει να αγγίξει το στήθος μου και μου έλεγε ότι ήταν πολύ όμορφο. Καθώς σέρβιρα τα ποτά στο τραπέζι του, μου είπε ότι θα έπρεπε να καθίσω στο πρόσωπο του φίλου του».

Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται με την Νάταλι Σάιμπελ, η οποία δούλευε επί χρόνια ως σερβιτόρα στο μαγαζί λέγοντας πως ο Φρίντμαν το 2015 είχε πιάσει του γλουτούς της και τα γεννητικά όργανα, λέγοντας πως την έψαχνε για να δει αν έχε πάνω της κινητό τηλέφωνο, κάτι που απαγορευόταν.

Ο συνιδιοκτήτης, Κέν Φριντμαν

Μια άλλη σερβιτόρα δήλωσε στους Times πως ο Φρίντμαν την άρπαξε από το κεφάλι και την τράβηξε προς τον καβάλο του, όταν εκείνη γονάτισε για να μαζέψει κάτι σπασμένα γυαλιά από ένα χαμηλό ράφι.

Ο Μπάταλι πάντως απάντησε γραπτώς στους Times λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν και δεν θυμάμαι αυτές τις συγκεκριμένες καταγγελίες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι συμπεριφέρθηκα φρικτά».

Να σημειωθεί επίσης πως αυτό το after food μαγαζί ήταν από τα αγαπημένα διασήμων, καθώς έχουν φωτογραφηθεί πολλές φορέςνα βγαίνουν από αυτό, η Κιμ Καρντάσιαν, η Ριάνα, η Μπιγιονσέ, η Τζένιφερ Άνιστον, η Τέιλορ Σουίφτ ακόμη και ο Λεονάρντο Ντι Καπριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.