ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ελεύθερος με όρους ο Α. Αγγλούπας για την υπόθεση της μαφίας των Ρομά

Ελεύθερος με όρους ο Α. Αγγλούπας για την υπόθεση της μαφίας των Ρομά

Μετά από ένα χρόνο παραμονής στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, ο Αλέξανδρος Αγγλούπας αποφυλακίζεται με όρους. Ο γνωστός επιχειρηματίας κατηγορείται ως κλεπταποδόχος της αποκαλούμενης μαφίας των Ρομά που έκλεβε σπίτια και βίλες επωνύμων με τζίρο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ο ανακριτής κατά της διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση, ένα περίπου χρόνο μετά, έκανε δεκτή την αίτηση που είχε υποβάλλει ο 40χρονος κατηγορούμενος στην υπόθεση «Gipsy Kings», ο οποίος αναμένεται τις επόμενες ώρες να αποφυλακιστεί, με όρους, από το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείται τους τελευταίους μήνες. Στον κατηγορούμενο επιχειρηματία επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

«Μετά από 13 μήνες κι ενώ έκλεισε η δικογραφία χωρίς να προκύψει κανένα νέο στοιχείο για τον εντολέα μου, άρχισε να δουλεύει το ρολόι της δικαιοσύνης για αυτόν» υπογράμμισε σε δήλωση του ο δικηγόρος του επιχειρηματία, Χρ. Στάθης.

Ο 40χρονος, από την πρώτη στιγμή που έπεσε στα χέρια των αρχών αρνήθηκε ότι διέπραξε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη ισχυριζόμενος ότι ήταν ένας απλός συλλέκτης ρολογιών.

Στην αίτησή του, σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκε μεταξύ άλλων και τη σχέση του με τη σύντροφό του Όλγα Ζαπουνίδου με την οποία υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης, τον Νοέμβριο του 2016, λίγο πριν πάρει το δρόμο για τη φυλακή της Χίου. Η νεαρή γυναίκα αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή του 40χρονου επιχειρηματία καθώς έχει σταθεί στο πλευρό του καθ’ όλη τη διάρκεια της δικαστικής του περιπέτειας. Άλλωστε, είναι εκείνη που, όπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός τους, με τον τρόπο της βοήθησε τον Αλέξανδρο Αγγλούπα να γυρίσει σελίδα στη ζωή του μετά την περιπέτεια που είχε το 2011 με το αιματηρό επεισόδιο στο σπίτι της αδελφής της, τότε συντρόφου του, Όλγας Φαρμάκη, Γωγώς.

Η υπόθεση αυτή παραμένει ανοικτή ενώπιον της δικαιοσύνης και ο Αλέξανδρος Αγγλούπας θα καθίσει στο εδώλιο στις 12 Φεβρουαρίου 2018, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τον σοβαρό τραυματισμό της Γωγώς Φαρμάκη από το όπλο του το οποίο, όπως ισχυρίζεται, εκπυρσοκρότησε.

Τον περασμένο Ιούνιο η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο με τη Γωγώ Φαρμάκη, όμως, να ζητεί, μέσω δικηγόρου, την αναβολή της καθώς βρισκόταν στην Αμερική όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Η νεαρή γυναίκα ζήτησε την αναβολή της δίκης εκφράζοντας την επιθυμία να καταθέσει στο δικαστήριο. Λέγεται πως, μετά την σφοδρή αντιπαράθεση που ακολούθησε του αιματηρού επεισοδίου, οι δυο πλευρές βρήκαν κοινό τόπο συνεννόησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γεγονός ότι η Γωγώ Φαρμάκη δήλωσε πως δεν θα παραστεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη με κατηγορούμενο τον γνωστό επιχειρηματία ήρθε να επιβεβαιώσει τις φήμες ότι έχουν βρει μεταξύ τους συμβιβαστική λύση. Άλλωστε, ενώ η νεαρή γυναίκα αρχικά είχε κάνει λόγο για ηθελημένο πυροβολισμό από τον 40χρονο, το 2014 τα πράγματα άλλαξαν και οι δύο πρωταγωνιστές έκαναν ακόμη και κοινές εμφανίσεις. Τον τελευταίο λόγο, πάντως, για την υπόθεση έχει η δικαιοσύνη με τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να καλούνται να βρουν την άκρη του νήματος στην υπόθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.