Συγκινεί το γράμμα του 8χρονου στον Άγιο Βασίλη που ζητά φαγητό και παιχνίδι για τον άρρωστο αδελφό του

Συγκινεί το γράμμα του 8χρονου στον Άγιο Βασίλη που ζητά φαγητό και παιχνίδι για τον άρρωστο αδελφό του

Ένα γράμμα που συγκίνησε τον κόσμο, έδωσε στο φως η ΜΚΟ «Φωτεινό Αστέρι».«Κύμα» συμπαράστασης και στήριξης από την Αχαΐα, στην οικογένεια του μικρούλη Αλέξη, που ζήτησε από τον αγαπημένο άγιο των παιδιών όχι κάποιο παιχνίδι, αλλά φαγητό!

Αντίθετα από τους συνομηλίκους του, το οκτάχρονο αγόρι δεν ζητά ούτε τάμπλετ ούτε κινητό ούτε ηλεκτρονικά παιχνίδια, αλλά μόνο ότι θα κάνει καλύτερη τη ζωή της οικογένειάς του: την καθημερινή τροφή!

Το γράμμα του Αλέξη αποτελεί γροθιά στο στομάχι, αφού μας προσγειώνει ανώμαλα από τα σύννεφα του καταναλωτισμού των ημερών στη ζοφερή πραγματικότητα.

«Πολύ φαγητό για να μην κλαίει η μάνα μου» ο 8χρονος και προσθέτει στο γράμμα-αίτημα ένα παιχνίδι για τον άρρωστο αδελφό του!

Τη συγκινητική επιστολή του οκτάχρονου μαθητή της δ’ δημοτικού έφερε στο φως η ΜΚΟ «Φωτεινό Αστέρι» της Πάτρας, η οποία στηρίζει άπορες οικογένειες με παιδιά έως 16 χρόνων.

Η μητέρα του Αλέξη, η οποία μεγαλώνει μόνη τα παιδιά της και αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, στηρίζεται από το «Φωτεινό Αστέρι» που δημοσιοποίησε το γράμμα του παιδιού για να μας θυμίσει ότι αυτή είναι η αλήθεια γύρω μας.

Το ευτύχημα είναι ότι, αμέσως μόλις ανέβηκε στο διαδίκτυο η επιθυμία του Αλέξη, υπήρξε τεράστια ανταπόκριση προσφοράς και σίγουρα αυτή η έκφραση αλληλεγγύης θα χαρίσει στο παιδάκι καλύτερες γιορτές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος τα τηλεφωνικά κέντρα των μέσων ενημέρωσης έχουν κατακλυστεί από εκατοντάδες τηλεφωνήματα ανθρώπων που επιθυμούν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν την οικογένεια.

Η οποία φυσικά δεν είναι η μοναδική. Οπως μετέφεραν εθελοντές του Φωτεινού Αστεριού στο tempo24.gr, δεν είναι το μοναδικό γράμμα που ένα παιδί ζητά … το αυτονότητο. Ζεστασιά και φαγητό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.