ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σχέδιο δράσης για την κοινωνική ένταξη των Ρομά

Σχέδιο δράσης για την κοινωνική ένταξη των Ρομά

Μέτρα και παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ρομά και την προώθηση της κοινωνικής τους ένταξης, συζητήθηκαν εκτενώς σε σημερινή σύσκεψη στην αρμόδια Ειδική Γραμματεία.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η δημιουργία Δικτύων στην Ανατολική και Δυτική Αττική, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά (στέγαση, υποδομές, υγεία κλπ), τη συμμετοχή τους σε προγράμματα στήριξης και απασχόλησης και κυρίως την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού, μέσω της ένταξης των παιδιών στα σχολεία, προκειμένου να επιτευχθεί η σταδιακή ένταξή τους στη τοπική κοινωνία.

Το πλήρες σχέδιο με τα μέτρα άμεσης εφαρμογής για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, θα κατατεθεί αμέσως μετά τις εορτές.

Εξάλλου, η κατάρτιση και υλοποίηση αυτού του σχεδίου, ήταν και ο στόχος της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συντονιστικής σύσκεψης της 26ης /9/2017 για την περιοχή του Ζεφυρίου και του Δήμου Αχαρνών, αλλά και των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την ανάταξη της Δυτικής Αττικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνάντηση εργασίας, την οποία συγκάλεσε η ειδική γραμματέας Κατερίνα Γάντσιου, συμμετείχε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, οι αντιπεριφερειάρχες, Πέτρος Φιλίππου και Γιάννης Βασιλείου, η πρώην δήμαρχος Ζεφυρίου, Φωτεινή Γιαννοπούλου, ο γγ του Δήμου Αχαρνών, Θανάσης Κατσιγιάννης, καθώς και ο Φρέντυ Στάμος, μέλος της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αχαρνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.