ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Απίστευτο: «Κράτησε» το φτέρνισμα και του άνοιξε τρύπα στο λαιμό!

Απίστευτο: «Κράτησε» το φτέρνισμα και του άνοιξε τρύπα στο λαιμό!

Εάν πρόκειται να φτερνιστείτε – ακόμη και αν βρίσκεστε σε ήσυχο μέρος – οι γιατροί σας συμβουλεύουν να το αφήσετε να ξεσπάσει. Ένας 34χρονος από τη Βρετανία- το όνομά του δεν δημοσιεύτηκε- πήρε αυτό το μάθημα με τον σκληρό τρόπο καθώς έπρεπε να περάσει δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο λόγω του τραυματισμού που προκλήθηκε.

Αυτό συνέβη σύμφωνα με την αναφορά του περιστατικού καθώς το «φτέρνισμα οδήγησε σε ρωγμές στο λαιμό». Η αναφορά δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στο ιατρικό περιοδικό BMJ Case Reports.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο 34χρονος κράτησε το στόμα του κλειστό κατά τη διάρκεια ενός «ισχυρού» φτερνίσματος και όπως αργότερα είπε στους γιατρούς, αισθάνθηκε σαν κάτι να πετάχτηκε στο λαιμό του. Δεν είδε αμέσως κανένα πρόβλημα, αλλά δύο ώρες αργότερα ένιωσε πόνο στον λαιμό και στον αυχένα. Όταν μάλιστα το σημείο αυτό πρήστηκε και η φωνή του αλλοιώθηκε, τότε αποφάσισε να επισκεφτεί γιατρό.

«Ο 34χρονος δήλωσε ότι πάντα προσπαθεί να “κρατάει” το φτέρνισμα επειδή πιστεύει ότι είναι πολύ ανθυγιεινό να φτερνίζεται στην ατμόσφαιρα ή στο πρόσωπο κάποιου. Αυτό σημαίνει ότι κρατάει το φτέρνισμα τα τελευταία 30 περίπου χρόνια, αλλά αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά» , δήλωσε ο Δρ. Wanding Yang ο οποίος εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Leicester NHS Trust.

Αρχικά, οι γιατροί είδαν πρήξιμο στο λαιμό του και όταν εξέτασαν τον μαλακό ιστό άκουσαν το χτύπημα και το κροτάλισμα. Ο Yang είπε ότι αυτό σήμαινε ότι υπήρχαν φυσαλίδες αέρα που εισήλθαν στους μύες και βαθιά στον ιστό του. Η μαγνητική επιβεβαίωσε το πρόβλημα. Οι εξετάσεις έδειξαν μεταξύ άλλων εμφύσημα στον αυχένα εμπρός από την τραχεία. Με άλλα λόγια, προσπαθώντας να κρατήσει στο φτάρνισμα του, άνοιξε στην πραγματικότητα μια μικρή τρύπα στο λαιμό του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ευτυχώς, ήταν μια πολύ μικρή διάτρηση», σημείωσε ο Yang.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.