ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Λεωφορείο του ΟΑΣΘ έμεινε εγκλωβισμένο για 10 ώρες λόγω παράνομου παρκαρίσματος!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Λεωφορείο του ΟΑΣΘ έμεινε εγκλωβισμένο για 10 ώρες λόγω παράνομου παρκαρίσματος!

Η ευσυνειδησία και η λεγόμενη παιδεία του… τιμονιού, είναι κάτι που λείπει από τον Έλληνα οδηγό. Αποτέλεσμα καθημερινά να δημιουργούντα άπειρα προβλήματα απλώς και μόνο επειδή κάποιος δεν θέλει ν’ ακολουθήσει τους στοιχειώδης κανόνες του ΚΟΚ.

Απόδειξη το περιστατικό που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη όπου αστικό λεωφορείο «μπλόκαρε» στην οδό Ρήγα Φεραίου και Τρανού του δήμου Νεάπολης – Συκεών, καταγράφοντας καθυστέρηση που έφτασε τις εννέα ώρες και 46 λεπτά, όπως δήλωσε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κίνησης του ΟΑΣΘ, Κατερίνα Σίσκου.

«Το συγκεκριμένο αστικό λεωφορείο εγκλωβίστηκε από τις 05:54 το πρωί έως τις 3:40 το απόγευμα, γιατί κάποιος οδηγός είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του στο συγκεκριμένο δρόμο. Στον δήμο Νεάπολης – Συκεών έχουν καταγραφεί και άλλες πολύωρες καθυστερήσεις, της τάξεως των τεσσάρων και επτά ωρών» ανέφερε.

Η κυρία Σίσκου υποστήριξε πως το φαινόμενο των «μπλοκαρισμένων» λεωφορείων είναι καθημερινό σε όλους τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, «με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική επίπτωση τόσο στους χρόνους διαδρομής, όσο και στο σύνολο των δρομολογίων του ΟΑΣΘ. Οι εγκλωβισμοί των λεωφορείων ξεκινούν από 10 – 15 λεπτά και φτάνουν έως και ώρες, οπότε αναγκαζόμαστε να κάνουμε εκτροπές στα δρομολόγια».

Σύμφωνα με στοιχεία από τον ΟΑΣΘ, το 2017 στο δήμο Θεσσαλονίκης καταγράφηκαν 205 εγκλωβισμοί λεωφορείων, ενώ ακολουθεί ο δήμος Νεάπολης– Συκεών με 71 περιπτώσεις, ο δήμος Καλαμαριάς με 57 και ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου με 49.

Στον κεντρικό δήμο, τα περισσότερα περιστατικά παρατηρούνται στις οδούς Κασσάνδρου και Αγίου Δημητρίου, καθώς επίσης στην οδό Λαμπράκη στην περιοχή της Τούμπας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ενημερώνουμε τους δήμους για τα μελανά σημεία και σε αρκετές περιπτώσεις επιχειρούμε, παρά το ότι δεν είναι αρμοδιότητα μας, με κώνους και πασαλάκια να αποτρέπουμε τους οδηγούς να παρκάρουν» τόνισε η κυρία Σίσκου, υπογραμμίζοντας την κατανόηση που δείχνουν οι επιβάτες «που καθημερινά γίνονται μάρτυρες περιστατικών εγκλωβισμού των αστικών λεωφορείων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.