ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έριξαν τον «Κόκκινο Φύλακα» του Παλαιού Φαλήρου – Κουκουλοφόροι με «καταδρομική» ενέργεια έσπασαν το άγαλμα

Έριξαν τον «Κόκκινο Φύλακα» του Παλαιού Φαλήρου – Κουκουλοφόροι με «καταδρομική» ενέργεια έσπασαν το άγαλμα

Μετά τις πορείες διαμαρτυρίες, τους αγιασμούς και τους βανδαλισμούς που δέχτηκε, ο Phylax, το γλυπτό που κοσμούσε το Παλαιό Φάληρο, έπεσε από την κολόνα λόγω κουκουλοφόρων

Με “καταδρομικού τύπου” επιχείρηση κουκουλοφόροι έριξαν τα ξημερώματα το κόκκινο άγαλμα, τον “Φύλακα” στο Παλαιό Φάληρο.
Αν και οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι έπεσε λόγω των ανέμων, ο δήμαρχος της πόλης μιλάει ξεκάθαρα για ανθρώπινη ενέργεια.

Τα ξημερώματα στο Φάληρο, όπως περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας, έφτασε ομάδα κουκουλοφόρων με τζιπ και φορτηγά και έριξαν το άγαλμα.

Ήταν τρεις και μισή τα ξημερώματα, λέει ο κ. Χατζηδάκης. Περίπου 15 άτομα που φορούσαν κουκούλες έφτασαν στο σημείο όπου είχε στηθεί ο “Φύλαξ” με τζιπ και φορτηγά, έδεσαν το άγαλμα με σχοινιά και το έριξαν κάτω.

Από την πτώση, όπως περιγράφει ο δήμαρχος, έσπασαν τα φτερά και άλλα μέρη του αγάλματος το οποίο έχει ουσιαστικά καταστραφεί.
Μέσα σε μερικά λεπτά οι βάνδαλοι είχαν ολοκληρώσει το έργο τους και αποχώρησαν πριν φτάσει στο σημείο η αστυνομία.
Σύμφωνα με μαρτυρίες οι άγνωστοι απείλησαν μάλιστα έναν ιδιοκτήτη καντίνας στην περιοχή, λέγοντάς του να μην καλέσει την αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο είχε προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς μερίδα των κατοίκων θεωρούσε ότι προσβάλλει τα χριστιανικά ήθη, μιας και η μορφή του «φύλακα άγγελου» της πόλης ομοιάζει με Εωσφόρο, όπως και το κόκκινο χρώμα που κυριαρχεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.