Süddeutsche Zeitung για τα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι: «Ένα παλάτι εν υπνώσει»

Süddeutsche Zeitung για τα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι: «Ένα παλάτι εν υπνώσει»

Υπό τον τίτλο : «Ένα παλάτι εν υπνώσει», η γερμανική εφημερίδα του Μονάχου «Süddeutsche Zeitung» παραθέτει ένα μακροσκελές άρθρο για το πρώην βασιλικό παλάτι στο Τατόι.

Η Γερμανίδα δημοσιογράφος παραθέτει άγνωστες πτυχές από τις τελευταίες στιγμές του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου, το βράδυ της 21ης Απριλίου, αναφέροντας: «Η χρονιά του πραξικοπήματος το 1967 ήταν μια τομή» και προσθέτοντας:

«Ο Κωνσταντίνος εγκατέλειψε το Τατόι τον Δεκέμβριο. Προηγουμένως γελοιοποιήθηκε με ένα επιπόλαιο πραξικόπημα, που σηματοδότησε το τέλος της μοναρχίας. Επικυρώθηκε αργότερα το 1974 με ένα δημοψήφισμα».

Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης στον Σύλλογο Φίλων του κτήματος Τατοίου που ίδρυσε ο Βασίλης Κουτσαβλής με σελίδα στο Facebook και στις προσπάθειες που κάνει να διασώσει τα κτίσματα από την ασυδοσία ορισμένων που το επισκέπτονται.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει:

«Εντελώς αναποτελεσματικές έμειναν οι προσπάθειες των φίλων του πρώην βασιλικού κτήματος», συμπληρώνοντας:

«Όποιος πηγαίνει στο δάσος για βόλτα, σπάνια είναι μόνος. Ο Σύλλογος έκανε το Τατόι γνωστό. Σε ηλιόλουστες ημέρες του χειμώνα συναντά κανείς νηπιαγωγούς, που δείχνουν σε παιδάκια τεσσάρων ετών τους θησαυρούς της φύσης, ενώ το καλοκαίρι τα ξέφωτα είναι γεμάτα με ανθρώπους που κάνουν πικνίκ».

Στο επίμαχο άρθρο αναφέρονται και οι προσπάθειες που κάνει από το 2016 το υπουργείο Πολιτισμού για να μετατρέψει το παλάτι σε μουσείο, προκειμένου να βρουν στέγη 17.000 πολύτιμα αντικείμενα που έχουν διασωθεί από τα χέρια των βανδάλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.